nlc.hu
Otthon

Köd nehezíti a közlekedést a közutakon

Köd nehezítheti a közlekedést a közutakon még hétfőn is

És nem lesz ez másképpen hétfőn reggel sem. Noha a köd csodás természeti látványt is hozhat.

Budapest éppen szerencsés, mert vasárnap délutánra kisütött a nap, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. figyelmeztet, hogy országszerte többfelé is rosszak a látásviszonyok a közutakon a köd miatt. Az MTI az Útinform oldalára hivatkozva írja, hogy az ország nagy részén jelentős a köd,

  • főleg az M7-es autópálya középső szakaszán, a Balaton és a Velencei-tó környezetében.
  • Mindeközben az M1-es autópályán szakaszosan sűrű ködfoltok akadályozzák az előrejutást.
  • És rosszak a látási viszonyok az M3-as autópálya szinte teljes hosszán is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint jelenleg is több megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében) van érvényben figyelmeztetés a sűrű köd miatt. Mint írják: az éjszaka képződött köd nagyobb területen (kiemelten a Nyugat-Dunántúlon, illetve az északkeleti harmad nagy részén) tartósan is megmaradhat.

ködös út

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Hétfőre virradóra ismét kiterjedt, sűrű ködre kell számítani, tán még a Balaton is ködpaplan alá bújik megint. Az északnyugati tájakon lehetnek kedvezőbbek a látási viszonyok hajnalban. A tartósan fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat – közölte mindezt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top