nlc.hu
Otthon

Így tedd fel a karácsonyfára a fényeket

Ezzel a trükkel könnyebb feltenni a fényeket a karácsonyfára

Egy szokatlan módszerrel egyszerűbb feltenni a fényeket a karácsonyfára, és a végeredmény is szebb lesz.
Aranszínű gömbök a feldíszített karácsonyfán

A karácsonyfa feldíszítésére mindenkinek megvannak a saját jól bevált módszerei és szokásai, de azért a TikTok-felhasználók tudnak olyat mutatni, ami megkönnyítheti a dolgunkat.

Tamara Weatherbee egy olyan trükköt osztott meg, amely leegyszerűsíti a fények felhelyezését a fára. A módszer alapja, hogy nem körbe-körbe tekerjük a fenyőre az izzósort. Ehelyett elkezdjük alulról a műveletet, és egy nem túl széles részen cikcakkban haladunk a fa csúcsa felé.

Igaz, hogy így csak a karácsonyfa egy részét borítják be a fények, de a következő fényfüzérrel a tetején kezdjük, miután a két vezetéket összekapcsoltuk. Aztán haladunk tovább az újabb izzósorokkal, lentről fel, majd fentről le és így tovább, amíg nem borítjuk be az egész fát. 

A módszer előnye, hogy sokkal könnyebb feltenni és később leszedni a fényeket, bár az kétségtelen, hogy leginkább több izzósorral működik. Viszont az is jó ebben a trükkben, hogy mivel egyszerre a fa egy jól átlátható részén kell elrendezni az izzókat, szebb lehet a végeredmény, mint amikor körbe-körbe szaladgálunk a fa körül, és nehezebb egymáshoz igazítani az izzók elhelyezkedését.

(Kiemelt kép: Unsplash/Gaby Dyson)

Még több karácsonyfás trükk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top