nlc.hu
Otthon

Guinness Rekord is lehet az amerikai rózsából

Bekerülhet a Guinness Rekord közé egy amerikai házaspár hatalmasra nőtt rózsája

Egy connecticuti házaspár 3 éves rózsája hatalmasra, majdnem hét méter magasra nőtt.  

Stephen és Amy Boucher az UPI-nak elmondta, hogy körülbelül három évvel ezelőtt ültettek egy rózsabokrot a West Hartford-i kertjükbe, és nemrég Stephen észrevette, hogy egy új szár nő a növény mellett, ami annyira belemelegedett a növekedésbe, hogy jelenleg 22 láb és 10 hüvelyknél tart. Ez majdnem hét métert jelent. 

A pár szerint ezzel világrekordot döntöttek, ugyanis a jelenlegi rekord a legmagasabb rózsabokor tekintetében 18 láb 8 hüvelyk, ami közel egy méterrel alacsonyabb az övéknél.

rózsa

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pexels)

A 18 láb, 8 hüvelyk magas rózsabokrot Robert Bendel termesztette 2009-ben az N.J. állambeli Morristownban. A házaspár reméli, hogy rózsájuk a méretével bekerül a Guinness Rekordok Világrekordjai közé. Azt is elmesélték a lapnak, hogy a rózsa híre gyorsan elterjedt a környékükön, és mások is látni szeretnék a nagyra nőtt növényt.

„Emberek, akiket évek óta nem láttunk, eljönnek kávézni, szomszédok, akikkel soha nem találkoztunk, szintén átjönnek és megnézik” – mesélte Amy Boucher.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top