nlc.hu
Otthon

Havi 170 ezerért egy sátorban lakhatsz Zürichben

170 ezer forintból egy erkélyre felállított sátrat bérelhetsz havonta Zürichben

Európa nagyvárosaiban az utóbbi években elszálltak a bérleti díjak, és nincs is látványosabb példája ennek, mint az a zürichi hirdetés, amiben egy erkélyre felállított sátrat lehet kibérelni havi 540 dollárért, vagyis 170 ezer forintért.

„Gyönyörű kilátás a csillagos éjszakára” – hangzik annak az erkélyre felállított kétszemélyes (!) sátornak a hirdetése, ami nagy hullámokat kavart a hírekben. Az erkélyen található sátrat egy bérlő adja ki, aki ezzel a húzással szeretné csökkenteni a saját méretes lakhatási költségeit a svájci nagyvárosban. A vízálló sátorhoz matrac és párnák is tartoznak, valamint hozzáférés a lakás fürdőszobájához, konyhájához és nappalijához. A lakás bérlője, Sandra arra panaszkodott a sajtónak, hogy ma már szinte lehetetlen emberi áron bérelni valamit Zürichben, ezért is folyamodott ehhez a nem mindennapi megoldáshoz – írja az odditycentral.

Sátor

Sátor az erkélyen

Bár a 170 ezer forint egy sátorért durvának tűnhet, már érdeklődnek a hirdetés iránt, főképp a kispénzű diákok. Egyetlen probléma azért akad: bár hivatalosan semmi nem tiltja, hogy valaki bérbe adjon egy erkélyen felállított sátrat, a szabályozás szerint a bérleménynek bizonyos szabályoknak meg kell felelnie, például biztosítani kell a világítást, valamint a zaj- és tűzvédelmet is. Nem tudni, hogy Sandra a hirdetés feladásakor mindezt számításba vette-e. A nő számol azzal, hogy télen nem lesz olyan egyszerű bérlőt találnia, de neki az is jó, ha tavasztól lesz csak lakója a sátornak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top