nlc.hu
Otthon

Menhely a gazdáikat elveszítő idős kutyáknak

Gazdáikat elvesztő idős kutyáknak nyitott hospice házat egy nő, mi pedig próbálunk nem sírni

Ránézésre a világ legnyugisabb állatmenhelye Valerie Reidé.

Kifejezetten idős kutyáknak szánt menhelyet nyitott Valerie Reid Missouriban. A Whispering Willows Senior Dog Sanctuary ötlete személyes élményből fakad: miután apja elhunyt rákban, nem volt hová vinni idős dobermanját, Staley-t. Édesanyja egészsége is megromlott, a menhelyek pedig mind azzal kezdték, hogy ha be is fogadják, rövidesen úgyis elaltatnák majd a kutyát. A történet végül eljutott a helyi dobermanmentőkhöz, Staley pedig még másfél évig élt szerető környezetben. Ez inspirálta Valerie-t, hogy megnyissa saját intézményét: mint mondta, az állatok is megérdemlik ugyanazt a törődést, mint amit ők  mutattak ki idős gazdáik iránt. 

Valerie Reid, a Whispering Willows Senior Dog Sanctuary kutyamenhely tulajdonosa

Forrás: My Modern Met

Hosszas szervezés és az engedélyek beszerzése után öt éve nyitott meg a menhely, amely ma már teljes orvosi ellátást és 24 órás felügyeletet kínál. Az intézményre hospice-ként tekint, ahol méltósággal és boldogságban élvezhetik ki utolsó éveiket a kutyusok. A képek alapján egyébként ez a világ legnyugisabb menhelye: az állatok jobbára heverésznek (sokszor Valerie karjaiban) és esznek, szóval tökéletes kis életük van. Eddig 800 kutyát segítettek át a túlvilágra; ha telt ház van, 80 kutyára tudnak vigyázni párhuzamosan. 

További képekért – rengeteg van! – irány a történetet publikáló My Modern Met cikke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top