nlc.hu
Otthon

Méhlepény beágyazódási rendellenesség

Azt hitte, poszt-covidja van, kiderült, hogy terhes

De ekkor jött csak a feketeleves.

Jo Anne McCusker annyira fáradtnak érezte magát, hogy azon töprengett, vajon régóta szenved-e a poszt-covid-szindrómában. A 36 éves nő gyanakvását először orvosa is megerősítette, ugyan hozzátette, lehet, hogy itt terhességről is szó van.

McCusker az ultrahang után döbbenten vette tudomásul, hogy a második trimeszterben jár. Hamarosan újabb megrázkódtatás érte: rájött, hogy méhlepény-beágyazódási rendellenessége van, egy ritka terhességi szövődmény, amiről korábban soha nem hallott.

McCusker első gyermeke császármetszéssel született, de a másik kettő császármetszés (VBAC) után hüvelyi szülés útján. Orvosai MRI-t rendeltek el, hogy „jobb képet kapjanak”. Otthon McCusker megpróbált utánajárni az állapotnak, és nagyon kevés információt talált. Annyi biztos volt, hogy a szülésnél túlzott vérzés kockázata állhat fent, és hólyagjavító műtétre is szüksége lesz majd. A nő helyzete annyira komplikált volt, hogy egy multidiszciplináris csapat gyűlt össze az operációhoz. Még így is vérátömlesztésre volt szüksége, eltávolították a méhét is.

Noha McCusker tudott minden lehetőségről, ami a babája szülését övezi, mégis meglepődött, amikor egy nappal később felébredt az intenzív osztályon. „Úgy éreztem magam, mintha elütött volna egy teherautó. A kezdeti felépülésem nagy része abból állt, hogy mentálisan és érzelmileg megerősödjek egy traumás szülés után.”

Szerencsére most már baba és mama is jól vannak.

Egy újszülött talpai anyja kezében

Azt hitte poszt-covidja van, kiderült, hogy terhes (Fotó: Unsplash/Omar Lopez)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top