nlc.hu
Otthon

Otthoni óvóhely nukleáris támadás ellen

Egy japán cég otthon beépíthető bunkert árul nukleáris támadás ellen

Egy japán cég lakásokba és kis házakba szerelhető óvóhelyeket árul, amelyek elvileg védelmet nyújtanak a természeti katasztrófák, sőt a sugárzás és a rakétatámadások ellen is.

Az orosz-ukrán háború ismét felvetette a nukleáris háború lehetőségét, és a vállalatok ezt ürügyként szépen fel is használják a termékeik reklámozására. Itt van például a japán WNIshelter menedékházgyártó cég, amely az ukrajnai háborúra és az Észak-Korea által kifejlesztett úgynevezett „cikcakkos” rakétákra hivatkozva népszerűsíti a beltéri bunkereit.

nukleáris támadás

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images) 

Az, hogy mennyire etikus egy ilyen eseményt felhasználni a reklámozásra, egy külön cikk témája lehetne, ám ugyanakkor azt is érdemes látni, hogy ma, egy esetleges nukleáris támadás ellen ,már nem csak milliárdosok tudják megvédeni magukat, a saját földalatti luxusbunkereiben. Legalábbis a a  japán cég azt állítja, hogy a nukleáris apokalipszist a saját otthonunkban is átvészelhetjük egy beltéri óvóhely segítségével.

A WNIshelter ugyanis olyan kompakt menedékházakra specializálódott, amelyeket úgy terveztek, hogy ellenálljanak a természeti katasztrófáktól kezdve a földrengéseken és árvizeken át a rakétatámadásokon át a sugárzásig.

Saját légszűrő rendszerrel rendelkeznek, és többféle méretben kaphatók. A minibunker maximum 5 főnek nyújt védelmet. „Mivel bárhova, kényelmesen telepíthető, így személyes térként használhatjuk, amíg nem kell rendeltetésszerűen bevetni”, írja a cég…

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top