nlc.hu
Otthon

22 éve csak csirkefalatkán él

Ételfóbiája miatt 22 éve csirkefalatkán él

A betegsége miatt semmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt nem hajlandó megenni a 26 éves nő.
Rántott csirkefalatkák egy tányérban

Summer Monro annyira irtózik a zöldségektől és a gyümölcsöktől, hogy akkor sem volt hajlandó megenni egyetlen szem zöldborsót, amikor a nagyapja felajánlott neki ezer fontot (450 ezer forint). Kizárólag csirkefalatkákat és chipset eszik, azokból is csak bizonyos márkákat.

A 26 éves nő elkerülő-korlátozó étkezési zavarban (ARFID) szenved. Hiába akart már másféle ételeket is elfogyasztani, azt mondja, fizikailag képtelen rá, hiába próbálkozott. Elhányja magát, ha gyümölcsöt vagy zöldséget kell ennie. Nem segített semmilyen terápia és hipnoterápia sem.

A betegsége eredetéről a nő azt mondta, hogy körülbelül 3 éves korában még mindent megevett, csak a krumplipürét nem szerette. Úgy gondolja, a fóbiája azzal kezdődhetett, hogy valaki rákényszerítette, hogy krumplipürét egyen.

A változatosságot nélkülöző étrendje ellenére fizikailag tökéletesen érzi magát, sosem beteg, a vérképe teljesen rendben van, és az ismerősei szerint is energikus. Mentálisan azonban megviseli a betegsége, a párjával kétféle ételt kell készíteniük, az pedig esélytelen, hogy étterembe menjenek.

Korábban beszámoltunk 12 éves Ashton Fisherről, aki az ételfóbiája miatt több mint egy évtizede kizárólag két dolgot hajlandó megenni.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Tyson)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top