nlc.hu
Otthon
Sanyi, a szökevény pingvin

Akkora sztár lett Sanyi, a szökevény pingvin, hogy mindenki őt akarja örökbe fogadni

Sanyi nagyjából egy kilométert totyoghatott, mire kézre került.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a zuglói járőrök autója elé egy pingvin totyogott ki a Dózsa György úton hajnalban. A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök leállították a forgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a szabályokra fittyet hányó madarat, és egy takaróba csavarták. A szökevény pingvin, Sanyika története bejárta az egész magyar sajtót, aki akkora sztár lett, hogy most mindenki őt akarja örökbe fogadni a Fővárosi Állatkertben.

Sanyi, a pápaszemes pingvin november 28-án bújt ki a tojásból. Most egy elkülönített kifutóban tartják megfigyelés céljából, de szerencsére nem zaklatta fel a rendkívüli intézkedés. Gondozója szerint Sanyi nem gonosz pingvin, hanem a kedvesebb fajta. A Fókusz riportja szerint Sanyi nagyjából egy kilométert totyoghatott, mire kézre került.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője szerint új térfigyelő kamerákat szereltek fel a pingvinek kifutójához, most próbálják feltérképezni, hogyan hagyhatta el az állatkertet. Szerinte egy évtizede fordult elő utoljára, hogy egy pingvin messzire szökött, akkor a trolibusz megállójából kellett visszahozni, a 70-es években az egyik példány pedig egészen a Felvonulási térig jutott.

Sanyi a pingvin a rendőrökkel

Fotó: Facebook, BRFK Információs Portál

Hanga Zoltán szerint a pingvinek egyébként is a legnépszerűbb madarak az állatkertben, ám amióta Sanyi médiasztárrá vált, többen is jelezték, hogy szeretnék jelképesen örökbe fogadni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top