nlc.hu
Otthon

25 ezer forintos tankolási korlátozást vezet be a Shell

25 ezer forintos tankolási korlátozást vezet be a Shell

Csütörtöktől legfeljebb 25 ezer forintért lehet tankolni a Shell kisnyomású benzinkútjain.

A Shell Hungary Zrt. kisnyomású kútoszlopain csütörtöktől tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni – közölte a vállalat. Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint.

A Shell Hungary célja a közlemény szerint az, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást.

Arról mi is beszámoltunk, hogy az üzemanyagárstop miatt sok hazai benzinkút készlethiánnyal küzd, és kígyózó sorok alakultak ki a töltőállomásoknál. Az üzemanyag nagykereskedelmi ára soha nem látott mértékben emelkedett szerdán, így a kutak még nagyobb veszteséget termelnek minden egyes eladott literrel, hiszen olcsóbban adják az üzemanyagot, mint amennyiért beszerzik. 

Egy Shell benzinkút Budapest XIII. kerületében a Váci úton

Egy Shell benzinkút Budapest XIII. kerületében a Váci úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Shell hozzátette, hogy továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson. A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járműveiket a vásárlók.

A cég tájékoztatása szerint a régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyag-kereslet a hazai Shell töltőállomásokon.

Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest. Megjegyezték, hogy a nagy tételben tankolók már rendszeresen vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top