nlc.hu
Otthon

Vintage lakberendezés, szobánként más évtized szerint

Minden szobát más-más évtized szerint rendezett be a pár

Különleges otthont álodott magának két fiatal: minden szobájukat más stílus szerint rendezték be.
Képkocka a Mechanikus narancs című filmből

A liverpooli Ellen Smurthwaite (23) és párja, Jake Nicholson (27) rajong a vintage műfajáért, olyannyira, hogy otthonuk valamennyi szobáját más és más évtized stílusjegyei mentén rendezték be. Így idézi meg az 1970-es éveket a nappalijuk, a ‘40-es éveket az étkezőjük, az ‘50-es éveket a hálószobájuk és konyhájuk. A lakberendezés szinte teljesen autentikusra sikerült, a fiatalok ugyanis imádnak antik holmik, retró cuccok és second-hand termékek között kutatni, ami sem mellékes, mert otthonuk DIY átalakítását kihozták 600 fontból. A nappalit kevesebb, mint 400, a hálót 200 fontból hozták ki. 

Míg a nappaliból nem hiányozhat a narancssárga-barna tapéta, a lemezjátszó, a lávalámpa, a Playboy poszter és a zebramintás szőnyeg, addig a háló falai sárga tónust kaptak, a helyiségbe bekerült egy antik komód, egy retró lámpa és egy pink vintage hajszárító is. A fiatalok sok tárgyat a nagyszüleiktől örököltek meg, de szert tettek egy zenegépre is, ami még a második világháború idején készült. 

„Amikor megismertem Jake-et, a retró iránti rajongásunk hozott kötött össze bennünket, tudtuk, egyszer majd szeretnénk egy olyan házat, ami a különböző évtizedeket reflektálja” – nyilatkozta Ellen, és hozzátette, mindent adományboltokban, az Amazonon és a Facebook piacterén vásároltak. – Nincs sok pénzünk, de nekünk tökéletesen megfelel az, ami másnak csak szemét.” 

Kiemelt kép: képkocka a Mechanikus narancs című filmből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top