nlc.hu
Otthon

Prérifarkas-kölyköt vitte haza egy amerikai család

Befogadtak egy kóbor kiskutyát, majd az állatorvos meglepő hírt közölt

Nem tarthatta meg a kisállatot, amit az út mellett találtak.

Egy massachusettsi család befogadott egy útszélen kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát, amikor azonban állatorvoshoz vitték, az gyorsan megállapította, hogy valójában egy prérifarkast találtak. Úgy tűnt, a kölyök túl fiatalon szakadt el családjától ahhoz, hogy önállóan boldogulni tudjon, írja az MTI:

„Ahogy kiderült, hogy egy prérifarkasról van szó, bennünket hívtak segítségért” – közölte a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ. A kis prérifarkas most a központ elkülönítő kórtermében lábadozik, és Rhode Island-i vadállatklinikáról hoztak neki egy mostohatestvért, akivel hamarosan be is mutatják őket egymásnak. Miután megkapják az oltásaikat, a központ azt tervezi, hogy együtt neveli fel a két kölyköt kültéri karámjában. „Nagyon igyekszünk, hogy minél természetközelibb nevelést kapjanak” – közölték a gondozók.

Alvó prérifarkas

Fotó: Pixabay

Noha a prérifarkaskölyköt sikerült megmenteni, a központ szerint könnyen lehetett volna rossz vége a kalandnak, a kojotok ugyanis – a mosómedvékkel, a görényekkel, a denevérekkel és a mormotákkal együtt – Massachusettsben veszettséget terjesztő fajnak, a vírus gyakori hordozójának számítanak.

Hálásak vagyunk minden egyes embernek, aki időt szán arra, hogy a rászoruló, vadon élő állatokon segítsen, de mindig arra biztatjuk őket, hogy hívjanak fel szakembert

– közölte a központ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top