nlc.hu
Otthon

Békahadsereget épít egy TikToker

Épp olyan rossz ötlet, mint amilyennek hangzik: békahadsereget épít egy TikToker

A Thinfrog nevű felhasználó azt állítja, 1,4 millió ebihalat mentett meg a környező tavakból.

A TikTok világában állandó harc megy a legkapósabb tartalmak elkészítéséért, de gyakran előfordul, hogy a bedobott ötletek egyszerre népszerűek és nagyon rosszak, sőt, egyenesen veszélyesek. Ez történt a Thinfrog nevű TikTok felhasználó esetén is, aki azzal akart követőket szerezni, hogy a háza mögötti medencébe több mint 1,4 millió ebihalat gyűjtött össze a környező tavakból. Állítása szerint azért tette ezt, mert a tavak kezdtek kiszáradni és meg akarta menteni a kétéltűeket. 

három béks báb

(Fotó: Pixabay)

Az ebihalakból időközben apró békák fejlődtek ki, melyek nem csak az ő, hanem szomszédainak otthonait is elárasztották. Egy bejegyzésében Thinfrog maga is arról beszél, kezdi már kicsit megbánni ezt az egészet, mert nem tud soha kimenni a kertjébe.

A „béka hadseregről” készült felvételek valódiságát sokan kérdőjelezik meg arra hivatkozva, hogy a különböző felvételeken egészen máshogy néz ki a békák környezete, illetve, hogy fizikai képtelenség ennyi békát ilyen körülmények közt életben tartani.

Akár valódiak a képsorok, akár nem, tény, hogy az interneten az elmúlt években trend lett a tömeges ebihalmentés és ez, a szakértők szerint, aggasztó. A békák ilyen mértékű tenyésztése ugyanis fel tudja borítani egy terület ökoszisztémáját és beláthatatlan károkat okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top