nlc.hu
Otthon

Kikeltek a bolti tojások, így lett három kiskacsája

Három kiskacsa „anyja” lett, miután a boltból vett tojások kikeltek

A yorkshire-i asszony imádja tollas családját, bár kicsit unja a folyamatos takarítást a madarak után.

Deza Empson eldöntötte, próbára tesz egy ötletet, amit a TikTok-on látott. A közeli élelmiszerboltban vett egy doboz tojást és a tojások közül hatot a hűtő helyett egy keltetőben helyezett el. Nos, a yorkshire-i asszony kísérlete meglepő módon igen sikeres volt, mivel a hat tojás közül háromból heteken beül kiskacsák bújtak elő – állítja a Metro.co.uk.

kiskacsa

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A nő az eredetileg hullámos papagáj tojások keltetéséhez használt szerkezetet az Amazonon vásárolta. A kacsákat – melyek június 11. és 12. közt bújtak elő – elnevezte Rivernek, Dusknak és Daisy-nek, és azóta mind együtt élnek Deza lakásában.

Elvileg a kacsák mindenhová követik az asszonyt és nagyon szeretnek a kádban úszni. Az idill azonban nem marad sokáig így. Daiy-t ugyanis meg fogja tartani Deza, de a másik két kiskacsa hamarosan az asszony unokatestéréhez kerül. Az asszony elismerte, bár nagyon a szívéhez nőttek a tollas jószágok, a tartásukkal járó folyamatos takarítás egy kicsit terhes számára.

A TikTok videó, mely Dezának az ötletet adta, alighanem az, melyet a walesi Cameron Williams készített. A brit férfi 2021-ben döntött úgy, hogy otthon megpróbál kikeltetni egy boltban vásárolt, fogyasztásra szánt kacsatojást. A 24 éves férfi nem hitte, hogy sikerül a kísérlet, de legnagyobb döbbenetére 28 nap múlva megmozdult az egyik tojás, 48 óra múlva pedig egy kiskacsa bújt ki belőle.

2020-ban egy hertfordshire-i nőnek is sikerült bolti tojásokból kiskacsákat kikeltetnie. A BBC is beszámolt Charlie Lellon esetéről, aki a Waitrose-ból vásárolt tojásokat és azokból bújt elő végül Beep, Peep és Meep. Ugyanígy sikerrel járt – vele nagyjából egyidőben – a 26 éves Lauren Barton is, akinek a szintén Waitrose-ból vásárolt tojásából született meg Darwin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top