nlc.hu
Otthon

Randik helyett sétálgatott a fiatal pár, már házat vettek spórolt pénzből

Drága randik helyett sétálgatott a fiatal pár, már házat vettek spórolt pénzből

A huszonéves fiatalok a járvány miatti korlátozások idején jöttek rá, hogy egy csomó pénzt tudnak félretenni, ha lemondanak a szokásos randevúkról.
Fiatal pár a tengerparton kézenfogva ruhában, mezítláb

Egy fiatal pár lemondott a megszokott, vacsorával, éjszakai kiruccanással és egyéb költségek programokkal járó randevúzásról, és ezzel olyan sok pénzt spóroltak, hogy nemrégiben megvették az első saját házukat.

A most 20 éves Olivia Gill és a 22 éves Jack Eacott a koronavírus-járvány vette észre, hogy mivel a korlátozások miatt nem tudtak rendes randikat szervezni, egy csomó pénz maradt a zsebükben. Aztán amikor újra kinyitottak a szórakozóhelyek és az éttermek, ők továbbra is az ingyenes sétálgatás mellett maradtak.

Pár dolgot fel kellett adnunk annak érdekében, hogy saját házunk legyen, de nagyon jó érzés látni, hogy megérte a sok áldozat

– mondta Olivia.

A pár júliusban költözött be a nemrégiben megvásárolt, Chippenhamben található hangulatos otthonukba. A történethez hozzátartozik, hogy a 232 ezer fontos (112 millió forint) ingatlant állami hitel segítségével vásárolták meg, az önerő pedig 12 ezer font (5,8 millió forint) volt.

Ám a félretett összeg és a házvásárlás így is elismerésre méltó, akárcsak a fiatalok eltökéltsége és kitartása, hiszen az ő korukban csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy saját házuk van.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Justin Groep)

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top