nlc.hu
Otthon

A kisbenzinkutak aktuális helyzete

Akár 100 kisbenzinkút is kifogyhat az üzemanyagból a hét végére

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint továbbra is elkeserítő a kis kutak helyzete.
benzinkút

A kétezer hazai kis töltőállomásból immár százra teszi Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke azoknak a kutaknak a számát, amelyek – jellemzően a hét második felére – egyszerűen kifogynak a hatósági áras 95-ösből vagy a dízelből – írja a Népszava.

Egri szerint ez az állapot további törzsvevőket terel át tőlük a Molhoz”. “Ha egyszer megszűnik az ársapka és visszaáll az eredeti árverseny, hatalmas munka lesz az átpártolt ügyfelek visszacsábítása. Lévén ugyanakkor, hogy ma már a színes láncoknál, így a Molnál is akadozik az ellátás – hisz a kiadható mennyiséget immár az ország összes, mintegy kétezer töltőállomásán korlátozzák –, minden autóst arra buzdítok, teli tankkal induljon útnak” – hangsúlyozta a szakember, aki szerint még 2-3 hétig állhat fenn a jelenlegi súlyos üzemanyaghiány. “Utána visszatérhet a piacra az OMV – egy baleset miatt tavasz óta álló – schwechati finomítója és a Mol százhalombattai karbantartása is befejeződhet” – tette hozzá.

Ismeretei szerint az árkorlátozás tavaly novemberi bevezetése óta néhány tucat kútüzemeltető húzta le végleg a rolót. “Bár a novemberi szabályok alapján ezek üzemeltetését a Molnak át kellett volna vennie, ez azóta sem történt” – jegyezte meg Egri Gábor.

Kiemelt kép:illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top