nlc.hu
Otthon

Felgyújtotta saját ajtaját egy nő, mert kizárta magát a lakásából

Kizárta magát egy nő, nem esett pánikba, inkább felgyújtotta az ajtaját

Takaros figyelztetést is hagyott az épületben lakóknak, hogy tudják, honnan jön a füst, majd akkurátusan neki állt szétpirózni a saját ajtaját. Szerencsére nagy baj nem lett.
Üzenet gyújtogatásról

Udvarias tájékoztatást követően tervezetten, és módfelett akkurátusan gyújtotta fel saját lakása ajtaját egy 43 éves nő Óbudán szeptember 15-én este – közölte a Budapesti Rendőr-Főkapitányság a Facebookon. Ahogy az egy valamirevaló bográcsozásnál is elvárható:

papírt, aprófát hordott hűvös, hallgatag halomba, majd a minimáglyából felszökő lángokkal az ajtófélfát vette célba.

Hogy miért veti alá valaki otthona nyílászáróját efféle tűzpróbának? Egyszerű. Az asszony valamiképpen kizárta magát, nem találta lakáskulcsát, ezért a bejutásnak ezt az egyetlen módját találta. A panelban tüzet rakó nő valamit érezhetett abból, hogy az ajtó elhamvasztása talán nem tartozik a közösségileg elfogadott hazatérés kategóriájába, ezért amint megfogant az ötlet fejében, a kalkulálható kísérőjelenségekről tájékoztatta lakótársait.

„A 7. emeleten füsttel járó tevékenység lesz a nap folyamán. A kellemetlenségekért elnézést kérek.” – deklarálta egy hevenyészett, egyébként makulátlan helyesírással és fogalmazással megalkotott üzenetben a soklakásos emeletesház bejáratán, majd ténylegesen odapörkölt az ajtónak. A lépcsőházban tűz nem keletkezett, viszont az épület füsttel telítődött, ezért a szomszédok értesítették a hatóságokat.

A III. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai a zavartnak tűnő nőt a helyszínen elfogták, magyarázatát meghallgatták, majd őt a mentők füstmérgezés gyanúja miatt kórházba vitték. Vele szemben a rendőrség közveszély okozása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top