nlc.hu
Otthon

Ez a manhattani férfi több mint 400 ezer forintot fizet havonta egy 9 nm-es lakásért

Elég drága ennek a 9 nm-es manhattani lakásnak a bérlése – videó

Alig 9 négyzetméter a lakás, de így is imádja.

Alex Verhaeg 2020-ban költözött be egy alig 9 négyzetméteres lakásba Manhattanben. Akkor ezer dollárt, mai árfolyamon átszámítva körülbelül 430 ezer forintot kellett érte fizetnie havonta, írja 24. A borsos ár és az apró méret ellenére Alex kivette az ingatlant, mivel a környék nagyon fontos volt a számára.Egy ágyon ülő férfi

Fotó: Instagram

A 23 éves srác fodrászként és tartalomgyártóként dolgozik, és egy ingatlanközvetítő oldalán látta meg a hirdetést. Bevallása szerint először sokkolta a lakás mérete, de aztán megszerette, és annak ellenére maradt, hogy ma már havonta 1100 dollárt (470 ezer forintot) kell érte perkálnia. A lakáshoz még saját fürdőszoba sem tartozik, az ötemeletes ház lakói három fürdőn osztoznak emeletenként.

„Kicsit olyan érzés, mintha egy főiskolai kollégiumban laknál, mert osztozni kell másokkal. Van, amikor a szomszédaidat csak egy törölközőben vagy egy köpenyben látod. De hozzá lehet szokni” – mondta Alex Verhaeg a CNN-nek.

A fiú az alábbi videóban mutatja be, milyen az élet kilenc négyzetméteren, ahol még az sem mindegy, milyen pózban fekszik az ágyon, annyira szűkös a hely. Az ingatlanban konyha sincs, a főzést egy elektromos főzőlapon oldja meg a férfi. 

Magyarországon is találunk néha meglepő méretű lakásokról hirdetéseket. Ennek a 8 négyzetméteres minilakás felújításánál például megoldották, hogy minden beleférjen, ami kell.

Bár ezek tényleg nagyon kicsi életterek, egy apróbb lakásban is el férni lehet kényelmesen. Ebben a cikkünkben például arról írtunk, hogyan lehet optikailag tágítani a teret egy kis alapterületű lakás esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top