nlc.hu
Otthon

Eladó egy spanyol falu

Eladó egy egész falu Spanyolországban

Mindössze 104,5 millió forintért a miénk lehet egy negyven házból álló falu Spanyolországban.

Spanyolország észak-nyugati részén, a portugál határtól nem messze eladó egy egész település – számolt be a BBC.

Salto de Castro egy kisebb magyar falunak felel meg a méretét tekintve, de a negyven lakóépület mellett van benne egy hotel, egy uszoda, egy templom és egy rendőrlaktanya is. Lakói azonban nincsenek: a falu több mint harminc éve üresen áll.

A települést az ötvenes években építette az Iberduero energetikai vállalat, hogy a közelben található beruházásukon dolgozó munkásoknak és családjaiknak legyen hol laknia, azonban az építkezés befejezte után a legtöbben elhagyták a falut. A BBC szerint az utolsó lakó a nyolcvanas években távozott.

A kétezres évek elején egy befektető megvásárolta a falut, hogy üdülőközpontot hozzon létre, de ez a projekt sosem valósult meg. Most a nyolcvan éves tulajdonos túl akar adni a településen: azt állítja, hogy egyszerűen nem tudja kigazdálkodni a fenntartási költségeit.

A férfi által megbízott ingatlaniroda szerint nagy az érdeklődés, pár nap alatt háromszázan jelezték, hogy igényt tartanának Salto de Castróra, egyikük pedig már a foglalót is letette.

Az épületegyüttes ára 260 000 euró, ami átszámolva nagyjából 105 millió forint. Ez soknak tűnhet, ám a spanyolországi árakhoz képest nem az: nagyjából egy kétszobás madridi lakás ára.

A jövendőbeli tulajdonosnak azonban a csekély vételár ellenére is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis a becslések szerint közel kétmillió euróba kerülne a jobb napokat látott falu felújítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top