nlc.hu
Otthon

Pert veszett a kaposvári kórház

10 napig lekötözték az autizmussal élő Pétert, pert vesztett a kaposvári kórház

Tíz napig szinte folyamatosan lekötözve tartottak a kaposvári kórházban egy autizmussal élő 17 éves fiút.

A bíróság elsőfokon kimondta, hogy ezzel megsértették emberi méltóságát, személyes szabadságát, testi épséghez való jogát és a kínzás tilalmához fűződő jogát, amiért sérelemdíj jár számára – közölte a fiú jogi képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

A 17 éves Pétert annyira traumatizálta a bánásmód, hogy nem tud egyedül elaludni.

Pert vesztett a kaposvári kórház

(Fotó: Getty Images)

Pétert egy súlyosabb roham után a kaposvári kórház pszichiátriájára szállították. Édesanyja azt vette észre, hogy bármikor látogatja őt, fia mindig az ágyhoz van kötözve. Felháborította a bánásmód és elérte, hogy átvigyék a fiút Pécsre, ahol gyermekpszichiátria is működik, és Péter ott már korábban is megfelelő ellátást kapott. A pécsi kórházban Pétert egy percig sem kötözték az ágyhoz, ami megerősítette édesanyját abban, hogy a kaposvári kórházban jogsértő módon bántak vele – írja azt rtl.hu.

Az elsőfokú ítélet elismeri a kórház felelősségét, a család elégtételt kapott az elszenvedett sérelmekért – írja a jogvédő szervezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top