nlc.hu
Otthon

Zebramintás lakás

Ez az anya egy vagyont költött arra, hogy zebramintássá alakítsa az otthonát – így néz ki ma

Átalakította a lakását – sokak számára meglepő módon.
zebraminta

Emma McAllister gyermekápoló amióta az eszét tudja, imádja a zebrákat. Amikor a harmincöt éves brit nő a Covid-karantén miatt sok időt töltött otthon, hogy valamit kezdjen magával, elkezdte kidekorálni a lakást. – Nagyon unatkoztam, és hogy eltöltsem az időt, elkezdtem díszíteni az „üres vásznamat” – mondja Emma a metro.co.uk cikkében. – Főként élénk színekkel és mintákkal kísérleteztem azért, hogy az otthonomat boldog hellyé tegyem egy szörnyű időszakban. – Mindig is szerettem a zebrákat, és nagyon sokféle enteriőrt találtam ezzel a mintával, ezért úgy döntöttem, hogy az egész otthonomban ezt használom. – Először 2020-ban találkoztam egy nagy zebramintával, amit megvettem, és elhelyeztem a hálószobámban. – Minden alkalommal, amikor beléptem oda, rájöttem, hogy imádom, ez késztetett arra, hogy még több zebrás dolgot vásároljak. „Az otthoni belsőépítészeti munkák egyrészt lekötötték az időmet, másrészt szerettem látni, hogy a festék, a tapéta és a lambéria milyen átalakítása mire képes.” A projekt összesen hat hónapba, és nagyjából három és félmillió forintba került. „Az én hálószobám a legnagyobb egy háromszintes házban” – meséli Emma. – Voltam már néhányszor olyan szállodában, ahol a hálószobában van a fürdő, ezért úgy döntöttem, ezt én is kipróbálom. – Hívtam egy vízvezeték-szerelőt és egy asztalost. Ez volt a legdrágább átalakítás a lakásban.
A ház ma többnyire fekete-fehérre van festve, a lépcsők mellett zebraszerű csíkok és fekete-fehér falak teszik játékossá a teret.

Emma egy zebramintás szőnyeget is választott a nappaliba, valamint egy zebravázát, a hálószobájában pedig – természetesen – zebra ágynemű van. – A reakciók vegyesek, tudom, hogy nem mindenkinek tetszik” – mondja. – Valaki például azt mondta, hogy neki megfájdulna a feje a házamban. De gyönyörű visszajelzéseket is kaptam, többen megjegyezték, hogy soha nem gondolták volna, hogy ezek a színek és minták működni fognak, de nagyszerű munkát végeztem.

Emma, aki három gyermekével, Noah-val (11), Zaccel (8) és Felixszel (7), valamint labradorjukkal, Monty-val él, bevallotta, hogy a gyerekei eleinte kevésbé voltak lelkesek. – Ma már azonban tényleg szeretik, és ha bárhol, ahol járunk, zebrás dolgot látnak, már szólnak is. – Azóta is folyamatosan változtatom és újradíszítem a házat, mert nagyon élvezem csinálni.
Emma most személyesen szeretne találkozni lakberendezési inspirációjával. – Nem találkoztam még zebrával, de álmom, hogy elmenjek egy szafarira, és lássam őket a valóságban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top