nlc.hu
Otthon

Megvásárolta azt a házat, amit az édesanyja egykor takarított

Megvásárolta azt a házat, amit az édesanyja egykor takarított

Egy kislány álma valóra vált.

Kislányként Nichol Naranjo gyakran elkísérte édesanyját, Margaret Gaxiolát, amikor az házak takarításával keresett pénzt. Az egyik ház különösen kedves volt számára. Pam Key-Linden egy stílusos, több mint ezer négyzetméteres otthonban élt az új-mexikói Albuquerque Ridgecrest negyedében. Naranjo még mindig emlékszik arra, hogy egy míves íróasztal alatt ült ott, és elképzelte a jövőbeli vállalkozásait, miközben az anyja fényezte a bútorokat. Amikor Naranjo kicsi volt, a ház egy kastélynak tűnt, és minden bizonnyal távol volt attól az átlagos kislakástól, amelyben családjával élt. Mára azonban a nő gyermekkori álmai otthona lett a valódi otthona, mivel 2020-ban megvette azt.

Annak idején, kislányként nemcsak üldögélt az asztal alatt, de segített is édesanyjának az apróbb munkákban, például a szemeteskosarak kiürítésében. A ház tulajdonosa idővel megszerette a kis családot, Key-Linden gyakran hozott apró ajándékokat a kis Nicholnak az utazásairól – írja a mymodernmet.com.

Az évek során mindkét nő viharos váláson ment keresztül, és elvesztette szeretteit. Ezek az események csak megszilárdították a családok közötti köteléket, olyannyira, hogy Gaxiola és gyermekei Key-Linden második esküvőjén is ott voltak. És amikor Naranjo nővére várandós volt az első gyermekével, Key-Linden babaváró bulit tartott neki a házban. Ami tisztán munkakapcsolatnak indult, az valami különlegessé alakult át.

Amikor Key-Linden elhunyt, Gaxiola folytatta az otthon takarítását, amíg Key-Linden második férje is egy évvel később meg nem halt. Aztán eljött az ideje, hogy leadja a kulcsokat.„Szívszorító volt. Azt gondoltam: „Ez volt az életem fele” – mondta Gaxiola.

Addigra Naranjo feleségül ment középiskolás kedveséhez, és saját családot alapított. Szenvedélyévé vált a lakberendezés, és mindig arról álmodott, hogy Ridgecrestben éljen.

Aztán egyszer csak megtudta, hogy Key-Linden hagyatékának végrehajtói azt tervezik, hogy eladják a nő otthonát. Azonnal felhívta az illetékeseket, és közölte velük, hogy meg akarja vásárolni a házat – és mindent, ami benne van. A járvány miatt elhúzódó folyamat után egy évvel később végre saját otthonának nevezhette álmai otthonát. Mint mondja: „Azt hiszem, mindig is tudtam, hogy egyszer itt kötök ki. Jó érzés.”

Sok változtatást végzett, például eltávolította a szőnyegpadlót, és feltárta az eredeti parkettát, munkáját az Instagramon dokumentálja. Ennek ellenére néhány elemnek mindig különleges helye lesz a házban.

Ide tartozik a régi Thomasville íróasztal is, amely alatt gyerekként üldögélt…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top