nlc.hu
Otthon

Felvehető babzsák trend hódít Japánban

Őrült trend hódít Japánban: felvehető babzsákokat árulnak

Első ránézésre teljesen olyan, mint a szumós jelmez a filmekben.
Japán babzsák

Japán híres a fura innovációkról, így nem véletlen, hogy náluk hódít egy olyan új találmány, amivel bárhol, bármikor kényelmesen lecsüccsenhetünk. A viselhető babzsák néven futó termék lényegében egy olyan ülőalkalmatosság, amibe belebújhatunk és csak el kell dőlni benne a pihenéshez. Végülis ki veszi szívesen a fáradtságot, hogy elővegyen egy széket és magára tekerjen egy takarót egy kis sziesztához? 

A viselhető babzsákot a Takikou Sewing, egy Okazak városában működő cég találta ki, amely babzsákokra, vagy ahogy Japánban nevezik, „gyöngypárnákra” specializálódott.

A vállalat szerint a termék tervezésekor az embereket „tönkretevő” párna gondolatát vették alapul, amely koncepció az utóbbi években vált népszerűvé a szigetországban: ez azt jelenti, hogy a tervezők olyan kényelmi szintet igyekeznek biztosítani a vásárlóknak, hogy azok soha többé nem akarnak majd mozogni, ami végső soron a tönkremenetelükhöz vezet.

A hagyományos párnákkal vagy akár a hagyományos babzsákokkal ellentétben ez az új eszköz olyan formát ölt, hogy tökéletes kényelemmel ölelje körbe a viselőjét, miközben az ül, fekszik vagy az egyik pozícióból a másikba gurul.

A termék olyan népszerűségre tett szert japánban, hogy több tévéműsorban is szerepet kapott: a műsorvezetők kipróbálták, hogy valóban olyan kényelmes-e, mint azt állítják.

A belebújós babzsák ára egyébként nem olyan borsos, a legkisebb méretet már 20 ezer forintnak megfelelő japán jenért a magunkévá tehetjük. A nagyobb darabok ára átszámolva 25 és 40 ezer forint között mozog.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top