nlc.hu
Otthon

A Jókai utcai házomlás új lakásai

Méregdrágán árulják a Jókai utcai házomlás új lakásait

Százmilliókért keresnek vevőket a Jókai utcai épület tetejére ráépített 15 lakásra.

Már árulják azokat a budapesti luxuslakásokat, amelyeket a leomlott Jókai utcai épület felső szintjére építenek – írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, a Jókai utca 1. szám alatti lakóház homlokzata 2022 nyarán omlott az utcára és a járókelőkre. A több tonnányi törmelék lehullásával járó balesetben négy ember megsérült, köztük a Budapesti Operettszínház egyik balerinája, aki sokáig mesterséges kómában volt koponya- és gerincsérülése miatt. Állapota javult, és bár még mindig nem épült fel teljesen, nemrégiben eljegyezték. 

A lap szerint a 15 darab ráépített, sok luxussal felszerelt új lakás 2,3 millió forintot ér négyzetméterenként. Ezek 70 és 180 négyzetméteres alapterülettel rendelkeznek, így az áruk 150 és 400 millió forint között mozog. Összehasonlításképpen: az épület régi lakásait körülbelül 950 ezer forintos négyzetméteráron lehet eladni.

A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek

A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az új lakások külső falai már állnak, de hogy pontosan hol tartanak a munkálatok, azt nem tudni. Közben azokat a beázott, régi lakásokat elkezdték felújítani, amelyekben nem lakik senki. Ám a többi lakóval még nem került sor az egyeztetésekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top