nlc.hu
Otthon

10 perces húsvéti dekorációk

10 perc alatt összedobható húsvéti dekorációk a hangulat megteremtésére

Kellene valami gyors, de mégis látványos megoldás, amivel ünnepi díszbe öltöztetheted a lakást? Akkor nagyon figyelj!

Néha elég egy-egy apróság ahhoz, hogy az otthon hangulata megváltozzon, erre hoztunk most példákat, méghozzá húsvéti kivitelben. Hidd el, nem kell feltétlenül tízezreket a lakberendezési boltban hagyni ahhoz, hogy egészen új benyomást keltsen a lakásod, sőt, nem is kell feltétlenül órákat tölteni a dekorálással. Itt most abszolút a kevesebb több elvét vettük figyelembe.

Állíts tojásfát

Nem a hagyományos értelemben vett tojásfáról beszélünk, hanem egy másik megoldásról, amihez csupán egy vázára, néhány ág aranyvesszőre és pár tojásra van szükség. Rendezd el az ágakat a vázában, és lógass le tojásokat az ágakról. Az aranyvessző tavaszi hangulatfelelősként azonnal magára vonzza a tekintetet, a tojások pedig segítenek ünnepivé varázsolni a látványt. Húsvét elteltével pedig, ha az ágak még bírják, akár hagyhatod is őket a vázában, hogy tovább gyönyörködhess bennük. 

Aranyvessző húsvéti tojásokkal

Fotó: Getty Images/Anke Wittkowski / EyeEm

Tavaszi fészek

A kevesebb néha több, és ez a következő fészekre abszolút igaz. Egy vesszőkoszorút – az is jó, amit a karácsonyi dekorációhoz szoktál bevetni – tegyél egy üveg tálra. Ennek hiányában nyilván használhatsz más alátétet is. Ültesd a közepébe a hímes tojásokat, végül pedig néhány pillangóval vagy virággal dekoráld az egészet. Nem nagy ördöngösség, és mégis feldobja a szobát. 

Tojásfészek

Fotó: Getty Images/fotostorm

Természetet az asztalra

Az előző verziónak millió variációja létezik, például ez a kövirózsával díszített változat, ami naturálisabb, mint az előző, így rusztikusabb jellegű otthonokban mutat igazán jól. Nem mellesleg egyébként a húsvéti étkezések során az asztal központi díszeként is remek szolgálatot tesz. 

Tojásfészek kövirózsával

Fotó: Getty Images/Alexey Dulin / EyeEm

Nyúlsokadalom

Ha gyerekekkel szeretnéd újjávarázsolni a lakást, vagy egyszerűen csak rajongsz a cuki nyuszimintáért, akkor egy ilyen füzérben is bátran gondolkodhatsz, egyáltalán nem gyermekded. Egy sablon segítségével – ehhez a neten találsz mintát – vágj ki néhány tapsifülest, majd a farkuk helyére tegyél egy-egy darab lecsípett vattapamacsot. Nem maradt más hátra, minthogy felfűzd őket egy hosszú madzagra, és felakaszd a kész remekművet valami látványos helyre. 

Papír nyulak

Fotó: Getty Images/gojak

Nyuszi ül a fűben

Vegyél egy olyan bögrét, amit ritkán használsz, és tegyél bele némi raffiaszalagot – ez adja a szalma alapot. Minél többet teszel bele, annál masszívabb lesz az alap, így a tojások nem fognak belesüllyedni. Ültess rá a képen látható módon néhány hímes tojást, virágokat – lehet élő vagy művirág is – és a dekoráció ékeként egy nyuszi süti-kiszúróformával is dobd fel a végeredményt. Ha mellé, egy vázába még virágot is állítasz, meglátod, mindenki a csodájára fog járni. 

Nyúl a bögrében

Fotó: Getty Images/DianaHirsch

Ünnepi csendélet

Szívesen nézegetsz Pinteresten álomotthonokat? Eláruljuk, hogy a kiegészítők teszik őket azzá, amik, és ezt a hangulatot te is megteremtheted, például az alábbi elrendezéssel, amihez egy fadíszre, egy üvegvázára és tavaszi hajtásokra, valamint néhány hímes tojásra van szükség. Ha alaposan megnézed, valójában ez nem kézügyesség, hanem ízlés kérdése, egyszerűen úgy vannak összeválogatva az egyes elemek, hogy egymást kiegészítsék. A váza a letisztult minimalizmusával, a nyúlszobor a természetességével, és a színes tojások a maguk vidámságával tökéletes kompozíciót alkotnak és tényleg 10 perc alatt össze lehet rakni az egészet. 

Húsvéti dekoráció

Fotó: Getty Images/OKrasyuk

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top