nlc.hu
Otthon

Ezért él egy 17 millió forintos házban Elon Musk

Elon Musk elmondta, hogy a milliárdjai ellenére miért él egy 17 millió forintos miniházban

Egy nagyobb és kényelmesebb otthon elvonhatná a figyelmét a fontos teendőitől.

Mindannyiunk fejében létezik egy kép, amit a milliárdosok otthonairól elképzelünk. Magas kerítés, hatalmas, zöld birtok, medence, jacuzzi, óriási garázs sok autóval, saját moziszoba, gigászi luxuskonyha és fürdőszobák tömkelege… Nos, a világ egyik leggazdagabb emberének, Elon Musknak a háza egyáltalán nem ilyen. A milliárdos még 2020-ban jelentette be, hogy próbál megválni minden egyes ingatlanától, és az egyetlen hely, amit meg szeretne tartani, az egy egészen piciny mobilház, ami a texasi Boca Chicában található, és amit a saját rakétagyártó cégétől, a Space X-től bérel. A nagyjából 17 millió forintba kerülő ingatlan annyira szokatlan egy milliárdos esetében, hogy már többször is magyarázkodnia kellett miatta, hiszen az emberek nem akarják elhinni, hogy valaki az ő vagyonával egy ilyen pinduri, kétágyas otthonban éljen – írja a LadBible.

Elon Musk miniháza

Ici-pici Musk-kecó belülről (Fotó: Profimédia)

A házikó rendkívül közel van a Space X központjához, Musk szerint praktikus, hogy akár el is sétálhat onnan a cégéhez, hiszen gyalog sem hosszabb az út fél óránál. A barátai persze rendszeresen meglepődnek, amikor meglátogatják, de ő úgy érzi, hogy amíg egyedül van, neki ez a hely teljesen megfelel.

Elon Musk otthona összerakás közben (fotó: Profimédia)

Elon Musk otthona összerakás közben (Fotó: Profimédia)

Musk szerint neki rendkívül magas a produktivitása, és ebben az is segíti, hogy ne törődjön az olyan gondolatait elterelő dolgokkal, mint mondjuk egy álomotthon. Musk azt azért elárulta, hogy nem a texasi miniház maradt az egyetlen ingatlana: van még egy kb. 125 négyzetméteres háza is, de azt jelenleg nem használja, mert a barátai laknak benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top