nlc.hu
Otthon

Egy régi óra átalakítása

Elképesztő átalakulás: művészi tárgy lett a nagypapa régi toronyórája

A régiségboltokban kincseket lehet találni, valaki a retró ruhákat keresi, mások pedig művészi értéket lelnek a nagypapa toronyórájában.

Gavin Gerundo művész nemrég megosztotta fotóit egy nagypapa régi állóórájáról, amelyet egy régiségboltban vásárolt, és arról, hogyan gondolta újra az óra külsejét úgy, hogy az dinamikus, sőt, pszichedelikus legyen. Kék és zöld pigmentet használva geometrikus mintát festett az óra minden centiméterére. Az eredmény a fából készült felületet olyan kozmikussá varázsolja, mintha valami sci-fiből lépett volna elő.

A nagy lélegzetvételű projekt akrilfestékekkel és festéktollakkal készült. Hogy a felületet festésre alkalmassá tegye, Gerundo addig csiszolta a lakkot, amíg nyers fát nem kapott. Ezután alapozóval előkészítette a felületet, és nekilátott a festésnek.

Az egész projekt közel 100 órát vett igénybe, és tele van átgondolt részletekkel. Gerundo egy színváltós fénycsíkot is elhelyezett az előlap belsejében, hogy még több vibrálást kölcsönözzön az egymást átfedő vonalaknak és a bonyolult pontfestésnek. Gerundo a Redditre tette fel a munkáját, ahol (érthető módon) óriási figyelmet kapott. A legtöbbeknek tetszik ennek a 2000-es évek elejéről származó, tömeggyártott órának az átalakítása, de néhányan megdöbbentek azon, hogy a férfi valódi fát festett át. Azonban még azok is, akik nem értenek egyet a keményfa átfestésével, elismerik, hogy milyen jól néz ki.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top