nlc.hu
Otthon

Virágok kerítés mellé

Apró virágok, amik a kerítés mellett jól mutatnak

Ezek a növények azonnal feldobják, érdekesebbé és színesebbé teszik majd a kertedet.

Kétféle ember van: aki „pucéran” hagyja a kerítését, és aki még azt a területet is kihasználja virágültetésre. Egyesek tujákkal védik a privátszférájukat, mások kúszónövényeket futtatnak fel a kerítésre, és vannak, akik apró virágokkal szegélyezik a kert szélét. Ha te ez utóbbi csapatot erősítenéd, de nem tudod, milyen növényekkel vágj bele a projektbe, most segítünk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan virágot, melyekkel biztosan nem nyúlhatsz mellé!

Sásliliom

Bár a harang alakú növény virágai rövid élettartamúak – nyár közepén nyílnak egy-egy napig –, folyton új bimbókat hoz, így nem kell aggódnod, hogy nem lesz gyönyörű a kerted. Pláne nem annak tudatában, hogy a zöld levelei már márciusban kihajtanak, így a sásliliom hibátlan szegélynövény lesz tavasztól őszig. Kapható sárgában, narancsban vagy akár pirosban is, így bármilyen színpalettában is gondolkozol a kerítés mellé, a sásliliom mindegyikkel jól mutat.

Sásliliom

Fotó: bauhaus1000/Getty Images

Tűzgyöngyvirág

A tűzgyöngyvirágot nem a tüskés virágai miatt fogod szeretni (annak ellenére, hogy tavasztól nyárig virágzik). Inkább a levelei játszanak majd fontos szerepet a kerítést díszítő növényeid kompozíciójában, hiszen csodásan kiemeli a környező virágok színét. A sötétlila levelektől például a sárga virágok válnak ragyogóbbá, míg a karamell színűek a zöldeket hangsúlyozzák ki.

Tűzgyöngyvirág

Fotó: Melissa Ross/Getty Images

Varjúháj

A kerítésre csak úgy tűz a napfény? Akkor a varjúhájat semmiképpen se hagyd ki a mixből! Ez a pozsgás fajta növény fantasztikusan tűri a napsütést, a meleget és a szárazságot, amellett, hogy szuper színekben pompázik. És ha ez nem lenne elég, a varjúháj megteszi neked azt a szívességet is, hogy pillangókat és más olyan állatokat vonz a kertedbe, amik a beporzás mesterei.

Varjúháj

Fotó: Grace Cary/Getty Images

Nagyvirágú porcsin

A nagy melegre ez az egynyári növény is kiváló választás. A nagyvirágú porcsin konkrétan akkor érzi magát a legjobban, ha ezerrel süti a napfény. Miután a rossz minőségű talajban sem zavartatja magát, a kerítés mellé tökéletesen megfelel. Meg azért is, mert nem szokott terjedni: ahová lerakják, ott nő. Ilyen egy igazán megbízható szegélynövény.

Nagyvirágú porcsin

Fotó: magicflute002/Getty Images

Begónia

Számtalan különböző begóniát lehet kapni, így a különféle variációkból akár a kerítés díszítését is letudhatod. Mindenféle éghajlati- és talajviszonyokra alkalmas, a legtöbb pedig megelégszik a részleges napfénnyel is, ami azért jó, mert nem minden kerítés fürdőzik a napsütésben egész álló nap – sőt. Hogy jobban bírja a hőséget, olyan változatára szavazz, melynek sötétebbek a levelei. Ja, és van egy bónusz jó hírünk: nem maradtál le semmiről, a begóniát éppen májusban érdemes elültetni.

Begónia

Fotó: Ali Majdfar/Getty Images

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top