nlc.hu
Otthon

7 éves útjavító

Megelégelte a 7 éves Istvánka, hogy sáros az utcájuk – nekiállt aszfaltozni

Segítségének hála, több gyergyószentmiklósi utca is megújult.

Egy 7 éves, gyergyószentmiklósi kisfiú a teljes nyári vakációját arra áldozta, hogy útjavító munkások között tevékenykedett. Szerszámot ragadott, és reggel 7 órától késő délutánig aszfaltozott, útpadkát épített, anyagot hordott – számolt be a maszol.ro. Bajna Istvánka ugyanis megelégelte, hogy sáros az utcájuk, ezért csatlakozott a munkásokhoz, akik annyira megkedvelték, hogy jövőre is visszavárják.

Édesanyja elmesélte a portálnak, hogy a kisfia mindig is szeretett dolgozni, így amint a munkásemberek az utcájukba értek, ő is beszállt az útfelújítási munkákba. Amint befejezték az utcájukat, Istvánka lelkesedése továbbra sem lankadt, ezért újabb helyszínekre kísérte el az útászokat, és a továbbiakban is kivette részét az útjavítási munkákból.

Istvánka

Kelemen Hunor, az RMDSZ-elnöke megjutalmazta Istvánkát, többek között egy Lego City útépítő játékkal – Forrás: Kelemen Hunor / Facebook – videó

“Sáros volt az út” – indokolta a portálnak a kisfiú, hogy miért ragadott szerszámot, hozzáfűzve: abban reménykedett, hogy ha segít, jövőre már nagyokat biciklizhet, játszhat a házuk előtt. A “munkásbácsik” pedig sok újdonságra megtanították, így már a járdarakás, a földrakás, a betonozás, a gödörtöltés, a csatornarakás és az útpadka-igazítás is már mind Istvánka tarsolyában van.

A város polgármestere pedig már megbeszélte a “junior útjavítóval”, hogy jövőre újabb utcákat terveznek felújítani, ahol a tapasztalt kicsi kézre is szükség lesz.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top