nlc.hu
Otthon

Osztott falitükör készítése

Így készíts fillérekből olyan falitükröt, amit a lakberendezési magazinokban látsz!

Neked is tetszenek azok az osztott falitükrök, amiket Instagramon, Pinteresten vagy lakberendezési magazinokban szoktál látni? Te is elkészítheted.
Osztott tükör

Itt van az ősz, az ember a nyári programeső után több időt fordít arra, hogy az otthonát is hangulatosabbá tegye. Nemcsak díszpárnákkal és egyéb kiegészítőkkel lehet ezt megtenni, hanem akár olyan trükkökkel is, amik új karaktert adnak a lakásnak.

Tipikusan ilyen, ha egy falrészre új képet választasz, vagy az is, valamilyen festett mintával dobod fel a helyiséget. Illetve az szintén jó megoldás, ha tükörrel próbálsz optikailag nagyítani a téren, és ehhez most hoztunk egy nagyon mutatós ötletet.

A falitükrök ára általában az egekben van, különösen azoké, amik nagyobb méretűek, de simán elkészítheted ezt magadnak is. Ehhez pedig még csak mélyen a zsebedbe sem kell nyúlni. Igazából csak tükörcsempére, lécekre és ragasztóra van szükség, minden más jó esetben fellelhető hozzá otthoni körülmények között.

És hogy hogyan csináld? Fektesd le egy sima felületre a tükörcsempét olyan formában, ahogyan a falra fog kerülni. Igazítsd a két oldalához a léceket, majd a belső méreteket is mérd le és jelöld őket. Jöhet a méretre vágás és csiszolás, ez talán a legtrükkösebb része, de ha esetleg elrontod, akkor sem tragédia, mert ezek a lécek viszonylag olcsón beszerezhetőek.

Ragaszd fel az egyik oldalon a keretet – hasznos, ha egy vízmértékkel megtámogatod a mutatványt, hogy biztosan derékszögben álljon minden – és kezdd el a csempéket felragasztani. Közben persze az osztásokról se feledkezz meg. Amikor kész, a keret tetejét és másik oldalát is illeszd a helyére. És már készen is van a dolog, de azért mutatjuk videón is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top