nlc.hu
Otthon

Tükör tisztítása

Ettől lesznek makulátlanul tiszták a tükrök

A tükröket nem vizes ruhával és nem is ablaktisztítóval kell takarítani. Eláruljuk, miket használj ezek helyett.

Hiába törölgeted folyton a tükröket, valahogy mindig kissé cseppesek, csíkosak, foltosak maradnak? Ha a most következő módszerekkel takarítod őket, makulátlanul tiszták és fényesek lesznek.

Folyékony fehérítő

A folyékony fehérítő elsődleges funkcióján felül tökéletesen alkalmas a tükrök tisztán tartására is. Egy tiszta, száraz ruhát itass át fehérítővel, majd ezzel töröld át a tükröt! Ezután fogj egy másik száraz rongyot, és a maradék tisztítószert azzal távolítsd el a felületről. Ne használj vizet vagy nedves ruhát!  

Arctisztító tonik

Arctisztító tonikkal nemcsak a bőrödet, de a tükröt is lepucolhatod. Fogj egy sminkvattát, nedvesítsd át a tonikkal, majd hasonlóan, ahogy az arcoddal tennéd, a tükröt is alaposan törölgesd át vele! Ha ez megvan, még egy száraz ruhával is menj át a tükrön!

Tükör

Illusztráció: Getty Images

Fogkrém

Különösen a fürdőszobai tükrök takarításakor érdemes bevetni a fogkrémet, de alkalmazhatod bármely más tükrön is. A felületet kend át fogkrémmel, majd hagyd rajta legalább 30 percre, hogy rászáradjon. Ezek után egy nedves ronggyal csutakold le róla a fogrémet, majd pedig egy szárazzal fényezd ki a tükröt. Ha ezzel a módszerrel dolgozol, nem csupán tiszta lesz, de kevésbé párásodik majd be.

Citromlé

A frissen facsart citromlé magas savtartalmának köszönhetően mindenféle zsíros szennyeződést könnyedén eltávolít a tükrökről. A tisztítandó tükör méretétől függően facsard ki egy vagy több citrom levét, majd a folyadékkal nedvesíts meg néhány sminkvattát és ezekkel pucold le a tükröt! Utolsó lépésként töröld át száraz ruhával is!

Újságpapír

A tükröket még fényesebbre polírozhatod újságpapír segítségével. Az előzőekben felsorolt bármely módszer alkalmazását követően fogj egy darab újságpapírt azzal is suvickold még át a felületet!

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top