nlc.hu
Otthon

Erre is jó a fogkrém

10 dolog, amire talán még nem használtad a fogkrémet

A fogkrém nem csak fogmosásra jó, hanem még számos egyéb dologra is a háztartásban...
  1. Ha a kávé vagy a tea annyira elszínezte a bögréket, hogy mosogatószerrel nem tudod leszedni, nyomj egy kis fogkrémet a mosogatószivacsra, és azzal súrold át!
  2. Ha nem akarod, hogy a szemüveged bepárásodjon, dörzsöld át a lencséket némi (nem zselés) fogkrémmel, majd töröld le alaposan!
  3. Főzés közben fokhagyma- vagy épp halszagú lett a kezed? A fogkrémes kézmosás semlegesíti a kellemetlen szagot.
  4. Abban az esetben, ha a konyhai vagy épp a fürdőszobai lefolyó büdösödik be, nyomj bele egy kis fogkrémet, hagyd hatni néhány percig, majd engedj rá vizet!
  5. Ha megcsípett valami, de épp nincs otthon viszketést enyhítő kenőcs, fogkrémmel is helyettesítheted azt. Égési sérülésre azonban ne használd a fogkrémet!
    Nem csak fogmosásra jó!

    Nem csak fogmosásra jó! (Fotó: Getty Images)

     

  6. Hajfestés után a bőrödön a maradt festékfoltokat sima tusfürdővel vagy kézmosóval általában nehéz maradéktalanul eltávolítani. Fogkrémmel viszont simán menni fog.
  7. A bőrcuccaidon, bőrcipőiden vagy akár a bőrkárpitokon keletkezett kopásokra kenj fogrémet, puha ruhával dörzsöld át, majd egy nedves ronggyal töröld le. A holmi valósággal megfiatalodik.
  8. A fogkrém a krómozott felületek tisztítására is bevethető. A fogrémes pucolás után viszont mindig mosd le tiszta, hideg vízzel is a felületet, majd töröld szárazra, hogy igazán fényes legyen.
  9. A mobilod képernyőjén keletkezett apróbb karcolásokat is kijavíthatod fogkrémmel. Az ujjbegyeddel dörzsöld a fogkrémet a képernyőbe, majd nedves kendővel töröld át!
  10. Ha rágógumi ragad a hajadba, az érintett területre nyomj egy adag fogkrémet, majd alaposan masszírozd bele. Néhány perc után a rágó elkezd kioldódni, így pedig már könnyen ki tudod húzni a tincsből, majd jöhet a hajmosás.

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top