nlc.hu
Otthon

A Reitter Ferenc utcai társasházban élők kálváriája

Egy nem létező társasházban élnek a lakók fűtés és melegvíz nélkül egy pesti kerületben

A hirdetés egykor azzal csábította a lakásvásárlókat, hogy "Király lesz, aki megveszi!".
Reitter Ferenc lakópark

Rémálommá vált az élet a Reitter Ferenc-Kerekes utca sarkán álló társasházban. A lakók lopással, csalással és folyamatos hazudozással vádolják az egykori építtetőt. A lakástulajdonosok akár az otthonukat is elveszíthetik, hiszen a külsőre teljesen normálisnak tűnő társasház jogilag egyáltalán nem létezik – derült ki a Fókusz riportjából.

Budapest 13. kerületében 12 éve wellnesszel felszerelve hirdették ezeket a lakásokat csaknem 5 millió forinttól. A wellness mellett garantáltan alacsony közös költség is szerepelt az ajánlatban. A ház 95 százalékosan elkészült, de az építtető nem kérte meg a használatbavételi engedélyt. Ettől függetlenül megengedte, hogy a vevők, akik megvették a lakásokat, beköltözhessenek az ingatlanba. A mai napig azonban tulajdonlapilag ez egy kivett beépítetlen terület, azaz a tulajdonosoknak nem lakásuk van, hanem egy négyzetük egy üres telken.

Ráadásul mára katasztrofális lett a társasház állapota is. A talajvíz már többször elöntötte a pincehelyiséget, az épület kezd süllyedni és a tűzvédelmi berendezések sem működnek. Egyes lakásokban tavaly óta se fűtés, se meleg víz.

Mint arról korábban beszámoltunk, a veresegyházi Gyermekliget lakópark építésének is tragédia lett a vége: mindenki bukta a pénzét, sőt a lakását is.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top