nlc.hu
Otthon
Fogta a jól ismert, csíkos huzatú Claus széket, és új életet lehelt bele

Fogta a jól ismert, csíkos huzatú Claus széket, és új életet lehelt bele

Szeretjük az olyan átalakítós projekteket, ahol valami régi bútordarabba fektetnek időt és energiát, hogy modern külsőt adjanak neki.

Ha azt mondjuk, Claus szék, valószínűleg neked sem fog beugrani semmi. (Hacsak nem műgyűjtő vagy régiség kereskedő vagy.) Ugyanakkor, ha körül írjuk, talán derengeni kezd mire is gondolunk. A Claus székek a ’60-as években tettek szert népszerűségre, jellemzően szegecselt bőrkárpitozást viseltek, de akadtak olyanok is, amiket az akkoriban jól ismert csíkos, illetve piros huzattal fedtek.

Claus szék

Fotó: TikTok/@vadas_anna

A jellegzetes darab ívelt háttámlájáról és karfájáról könnyedén felismerhető, ám a legtöbben csak egy retró, elöregedett és stílusát vesztett bútordarabot látnak benne.

Nem úgy Vadas Anna, aki a TikTokon osztotta meg, hogyan adott új életet a letűnt korok ülőalkalmatosságának. A DIY-projekt keretében leszedte a régi kárpitozást, újra csiszolta a karfát, majd egy sokkal modernebb anyaggal borította az ülőfelületet és a háttámlát is. Mindez láthatóan egészen sok törődést és odafigyelést igényelt, de a végeredmény magáért beszél. A székek megőrizték kialakításukat és egyéniségüket, viszont egy kis ráncfelvarrást kaptak, így bármelyik otthonnak tökéletes részei lehetnek.

@vadas_anna A DIY project on the famous Claus chairs from Kígyóssy Ágnes. My first chair transformation project but definitely not my last. #diy #diyprojectideas #chair #transformation #project #interiordesign #interior #handmade #decoration #diyproject #homedecor #home #dining ♬ Make You Mine - Madison Beer

Ha pedig követnéd a példát, és szeretnél te is valami hasonló felújításba fogni, akkor Anna egy másik videójából azt is megnézheted, milyen eszközökre lesz szükséged.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top