nlc.hu
Otthon
Tippek az albérlet dekorálására

4 tipp a szebb és személyesebb albérletért

Hiába tudod, hogy véges az albérletben eltöltött időd, azért arra a periódusra mégiscsak ez lesz az otthonod. Így szabd személyre a lakást!

Egy párkapcsolatba sem úgy vágsz bele, hogy azzal foglalkozol, mikor ér véget, és mi lesz, ha megtörténik. Miért koncentrálnál egy albérlet esetén is az elköltözésed pillanatával?! Éld meg az ott töltött időt, még akkor is, ha tudod: ez bizony csak ideiglenes. Tedd otthonossá, egyedivé és a tieddé. Hoztunk pár lakberendezési tippet a cél albérlet-barát megvalósításához. 

A tapéta a barátod

Az öntapadós tapéta jó ötlet, ha egy kis színt vinnél az egyhangúan fehér nappaliba, vagy a saját ízlésedre formálnád a konyha fali csempéjét. A dekormatricát használhatod szekrények, a konyhapult, de még a fürdőszobacsempe személyre szabásához is (utóbbi viszont nem minden felületen működik, ellenőrizd vásárlás előtt). Álomotthonná varázsolhatod az albérletet velük amíg ott laksz, mikor pedig távozol, úgy húzhatod le őket, mintha mi sem történt volna.

Ne félj a dekorációtól

Oké, egy albérletben az ember nem nagyon fúr-farag, ezért hajlamos lemondani a képekről, poszterekről és minden falat díszítő elemtől. Azonban pont ezek teszik egyedivé a teret, a szimpla fehér falakat pedig karakteressé. Viszont van egy jó hírünk: nem muszáj ragaszkodni a szögekhez. Lehet kapni olyan eltávolítható, kétoldalú ragasztószalagokat, amik bivalyerősek, így nem kell tartanod attól, hogy leesik a képkeret, ahogy költözéskor a fal sem marad lyukas. Könnyű megoldás, ami rengeteget dob az otthonodon.

nappali

(Fotó: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images)

Dobd fel a világítást

A statement világítás minden helyiséget feldob, amit akár DIY-projektként te magad is elkészíthetsz. Fogj pár LED-lámpát és rögzítsd cuki kosarakhoz, amiket lógass le a mennyezetről. Ezeket a lámpákat hozzá járó távirányítóval simán lehet irányítani, neked csak annyi a dolgod, hogy időről időre kicseréld bennük az elemet.

Ha nem akarsz új lámpákat gyártani, akkor cseréld ki az unalmas lámpabúrákat izgalmas csillárokra (ebben azért jobb, ha szakértő segítségét kéred). Mikor elköltözöl, csak cseréld vissza a régi búrát. És ha már a világításnál tartunk: cseréld le a megsárgult, régi villanykapcsolót egy újra.

Térelválasztás függönyökkel

Ha olyan a lakásod, amiben nem igazán vannak elszeparálva egymástól a helyiségek (tehát gyakorlatilag a nappalidban alszol), vess be pár függönyt! Ezek segítségével megteremtheted az elválasztott terek illúzióját, és olyan lesz, mintha nem egyszobás albérletben laknál. A különböző textilek egyébként úgy általánosságban remekül hasznosíthatók arra, hogy otthonossá tegyünk egy helyet. Lágyítják a tereket, színt, textúrát és mintát tudnak adni nekik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top