nlc.hu
Otthon
Bájos nappali lett egy falu buszmegállójából

Bájos nappalivá alakították át egy bakonyi falu buszmegállóját – fotó

Így öröm a várakozás minden pillanata!

Egy bakonyi faluban nem mindennapi buszmegállóban tölthetik az idejüket a tömegközlekedésre várakozók – számolt be a Sokszínű Vidék. Az elmúlt napokban a Veszprém vármegyei Nagytevel faluközpontjában lévő buszmegállónak a váróját a helyiek rusztikus nappalivá alakították át..

“Összegyűlt a falu apraja-nagyja, és kicsinosította a várótermet. Ha buszra vársz, ülj le, olvass könyvet, vagy csak merengj el a hintaszékben, aztán egy gyors smink vagy frizura igazítás, (mert tükör is van ám) és már robog is veled a busz. Irány a Bakony!” – hívta fel a figyelmet a bűbájos hangulatú buszváróra Facebook-oldalán a KisKovász Pajta & Inn.

A kistelepülések amúgy szinte versengnek abban, hogy melyikben rendeznek be rendhagyóbb módon buszvárót, konyha, olvasószoba vagy nappali hangulatát megteremtve.

Korábban már írtunk arról, hogy a Tolna vármegyei Mórágy váróteremnek berendezett helyiségben vintage stílus uralkodik, ami olyan érzést kelthet, mintha egy lakásba lépnénk be. Az otthonos berendezés mellett könyvek is állnak a buszra várók rendelkezésére, ha szeretnék elütni az időt. A Somogy vármegyei Lullában pedig évről évre bűbájos karácsonyi dekorációt kap a buszmegálló: rendre ünnepi díszbe öltöztetik a helyiek. Öt évvel ezelőtt csupán pár könyvet helyeztek el itt, azóta viszont már fotel, hintaló, valamint teafőző is helyet kapott, azaz egy meghitt nappalivá alakították át. Sőt a Heves vármegyei Noszvajon is rendszeresen karácsonyi hangulatba öltöztetik a buszmegállót, ez már évek óta az adventi dekor része a községben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Ez az ország legmenőbb buszmegállója Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top