nlc.hu
Otthon
Ha rendezett otthont akarsz, ezeket azonnal dobd ki

5 dolog, amit azonnal dobj ki, ha rendes házat akarsz

Ezekre a dolgokra nemhogy nincs szükséged, de egyenesen a rendetlenség okozói az otthonodban. Szabadulj meg tőlük minél hamarabb!

Vannak, akik kifejezetten jól rejtegetik, de még a legnagyobb rendmániásoknak is zsúfoltságig tele van a házuk felesleges dolgokkal. Gondolj csak Monica titkos szobájára a Jóbarátokból… vagy Bree-re a Született feleségekből, aki csak a titkaival meg tudott volna tölteni egy egész pincét. Ha úgy érzed, titkokból csordulsz túl, akkor mentális lomtalanításra van szükséged – ebben azonban ezúttal nem tudunk segíteni. Abban viszont nagyon is, hogyan lehet rendezettebb az otthonod: egyszerűen meg kell szabadulnod azoktól a felesleges dolgokról, amikre talán nem is gondoltál volna, mennyi helyet foglalnak.

Született feleségek

Fotó: Peter “Hopper” Stone/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Lejárt fűszerek

A te hűtőd vagy kamrád is nyilván tele van ételízesítőkkel, fűszerekkel, így érdemes időről időre ellenőrizni mindegyik szavatosságát. Dobj ki minden lejárt összetevőt, fűszert vagy szószt. Nem elég, hogy egy csomó helyed felszabadul, de még az egészségügyi gondoknak is elejét veszed. Hiszen tudjuk, milyen kellemetlenségeket tud okozni, ha lejárt élelmiszert fogyasztunk…

Már olvasott könyvek

Ez egy megosztó pontja lesz a listának, de hallgass meg minket. A könyvek, amiket nem olvasol, nem többek, mint porfogók. Sőt, a hosszú ideig tárolt darabok penészesek lehetnek, és kellemetlen szaguk alakulhat ki. Úgyhogy mi lenne, ha ahelyett, hogy a helyet foglalnák, elajándékoznád őket, ha már egyszer befejezted az olvasásukat?! A jó állapotú köteteknek nagyon örülnek a könyvtárak, de megszabadulhatsz tőlük könyvvásárokon és turkálókban is.

Vászontáskák

Tedd a szívedre a kezed, és valld be, hogy nincs annyi használati lehetőséged, mint amennyi vászontáskád már összegyűlt otthon. Halmokban állnak az újra felhasználható bevásárlótáskák, de te mindig veszel egy újabbat. Ideje elengedni őket. Tartsd meg a kedvenceidet – mondjuk két-három darabot per fő, az otthonodban? –, és adományozd el a többit.

Régi cipők

Az elhasznált tornacipőktől a kényelmetlen tűsarkúkig szabadulj meg minden olyan cipőtől, amiket soha nem hordasz – adományozd el a jó állapotú párokat. Ne ragaszkodj a kényelmetlen, szűk, nem praktikus darabokhoz. Feleslegesen foglalják csak a helyet a szekrényben.

Vázák

A legtöbben kaptunk már gyönyörű csokrokat üvegváza kíséretében. Bár rosszul érezheted magad, ha kidobsz egy csinos vázát, a virágtartók gyorsan felemészthetik az összes tárolókapacitását a szekrényednek – és valójában hány vázára is van szükséged? Maradjon csak egy vagy kettő, amikben alkalomadtán kiteheted a kedvenc virágaidat. Ami a többit illeti? A helyi használt bolt örömmel fogadja őket, vagy megpróbálhatod eladni őket a neten.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top