nlc.hu
Otthon

Nem papírzsák, nem műanyagzacskó: így kell a kenyeret helyesen tárolni

Élvezd tovább a kenyér frissességét!
kenyér, fotó: Getty Images

A legtöbb boltból a kenyeret műanyagot is tartalmazó zacskóban vihetjük haza. Hazaérve aztán sokan hagyják a bolti csomagolásban a pékárut, pedig ez az egyik legrosszabb módszer.

Ez is érdekelhet Mészáros Árpád Zsolt Megnézem

Ha a kenyeret túl sok levegő éri, hamar kiszárad és megkeményedik. Ha műanyagba zárjuk, a nedvesség bennreked, és gyorsan megpenészedhet – figyelmeztet a Vince.hu, amely szerint a legjobb módszer a vászonzacskó. Ez ugyanis engedi lélegezni a kenyeret, de nem hagyja teljesen kiszáradni.

Egy jól szellőző, zárható kenyértáska hosszabb ideig frissen tartja a kenyeret – magyarázza a portál. Sőt még jobb eredményt érhetünk el, ha a vászonba csomagolt kenyeret kenyértartó dobozban tároljuk. Fontos azonban, hogy a doboz ne zárjon teljesen légmentesen!

A kenyér lefagyasztásával amúgy meghosszabbíthatod az eltarthatóságát. Csomagold szorosan fóliába, majd tekerd be alufóliába vagy fagyasztópapírba! Fagyasztásnál használj fagyasztásra alkalmas zacskót, és a lehető legtöbb levegőt távolítsd el belőle, mielőtt lezárod! Mindig címkézd és dátumozd a csomagot, hogy ne egyél lejárt kenyeret véletlenül!

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top