Otthon

8 káprázatosan szép esküvői dekoráció

Könnyedén, egyszerűen, ráadásul többségében olcsón készíthetsz esküvői dekorációt. Egyedi hangulattal, gyönyörű és látványos kiegészítőkkel dobhatod fel életed egyik legszebb napját.

Az esküvői díszítés a szertartás, a lakodalom nélkülözhetetlen eleme. Sokan rábízzák annak elkészítését az étteremre, ahol a vacsorát, a bulit tartják, mások pedig kifejezetten esküvői dekoroshoz fordulnak segítségért. Ötleteinkkel magad álmodhatod meg és készítheted el életed egyik legszebb napjának dekorációját.

1. esküvői dekorációs ötlet: tüll székdísz levendulás csokorral

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

A székekre kösd rá az anyagot szép masniba rendezve, a közepébe pedig tűzz néhány szál szárított levendulát. Minden széket díszíthetsz így, de akkor is gyönyörű, ha csupán a menyasszony és a vőlegény ülőalkalmatosságát dekorálod.

2. esküvői dekorációs ötlet: evőeszközcsomagok

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

Rendkívül egyszerű, mégis nagyon mutatós esküvői dekoráció, ha az asztalra az evőeszközöket tortapapírba tekerve masnival vagy zsineggel, madzaggal átkötve helyezed el.

3. esküvői dekorációs ötlet: rózsaszirmos asztaldísz

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

Szintén tortapapírból formálj tölcsért, és rögzítsd ragasztóval. Töltsd meg rózsaszirmokkal, és helyezd ki az asztalokra. Néhány virágszirmot önmagában is tehetsz az asztalra. Ha kevesebb rózsát szeretnél felhasználni, töltsd meg legalább félig papírdarabbal a tölcséreket, és arra szórd a szirmokat.

4. esküvői dekorációs ötlet: páros virágvázák

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

Még vázákra sincs szükséged, hiszen tökéletesen megfelel az asztaldíszhez a befőttesüveg, amelybe csokorba kötött fehér virágokat állíts. Két üveget a többi dekoráció színével harmonizáló széles masnival köss át. Olcsón, egyszerűen készíthetsz látványos asztaldíszt.

5. esküvői dekorációs ötlet: díszes ültetőkártya

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

Az ültetőkártyák nemcsak remekül mutatnak az esküvői asztalokon, de a vendégek sem fognak tanácstalanul bolyongani a székek körül, vajon hová ülhetnek le. Ha lennének haragosok – egy ilyen napon persze biztos nincsenek – a násznépben, a kártyákkal őket is jó messze ültetheted egymástól. A tetszőleges színű kartonokat vágd kisebb darabokra, hajts félbe ezeket, fekete vagy arany színnel írd rá a neveket, az asztalszámot, vagy amit fontosnak gondolsz. A kartonokat tortapapírral, horgolt anyagdarabkákkal vagy akár a saját mintáiddal díszítheted.

6. esküvői dekorációs ötlet: rafinált gyertyatartók

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

A gyertyatartók különlegessége az egyszerűségük, hogy azt csodálod, miért nem neked jutott eszedbe. Az esküvői dekoráció elkészítéséhez fejjel lefelé fordítva helyezz tálcára néhány talpas poharat, amelyekbe tehetsz száraz vagy élővirágokat. Minden talpra állíts egy-egy üvegmécsest, majd gyújtsd meg. A gyönyörű látvány és a kreativitásodat elismerő pillantások biztosan ez esetben sem maradnak el.

7. esküvői dekorációs ötlet: “Itt jön a menyasszony”

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

A kicsiket is bevonhatod az esküvői szertartásba. Ehhez mindössze egy darab egyszínű szép anyagra, vagy akár zsákdarabra lesz csupán szükség. Ecsettel fölvihető textilfestékkel írd rá az “Itt jön a menyasszony” szöveget, majd pálcára csavard fel az anyag végét. Add az esküvői dekorációt a szertartás napján a gyerekek kezébe. Imádni fogják – de nemcsak ők, a násznép, sőt az esküvői fotósod is.

8. esküvői dekorációs ötlet: vendégkönyv

8 káprázatosan szép esküvői dekorációs ötlet

Készíthetsz kartonból saját vendégkönyvet. A lapokat lyukaszd ki, és fűzd egybe zsineggel vagy irattartó karikával. A borítót egyedileg dekorálhatod. A “Javaslatok a menyasszony részére” szöveggel egy kis asztalkára kiállított vendégkönyv garantáltan megtelik a hasznos tippekkel, ötletekkel. Ha sokat szeretnél nevetni a későbbiek során, készíts egy ugyanilyet “Tanácsok a vőlegény részére” címmel is. A haverok gondoskodni fognak arról, hogy még hetekkel az esküvő után is fulladozzatok a nevetéstől. Nem beszélve, hogy ez az esküvői dekorációnak készült két könyv örök emlék lesz.

 

További cikkek esküvő, dekoráció témában az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top