Ragyogás kommandó

A Cif útjára indította a Ragyogjon Magyarország! Programot, amelynek célja a közösségi élettereink megtisztítása.

Tiszta közterek

Varázsoljuk újjá a híres sümegi Népkertet

A sümegi Népkert az egyik legfontosabb közösségi tere Sümegnek! Segítsünk, hogy újra a fényében pompázzon!

Kollégánk megtisztította a Kőbánya alsó vasútállomást

Ráadásul mindezt jó ügy érdekében tette, hogy Ragyogjon Magyarország!

Segíts megtisztítani az ország legmenőbb játszóterét!

Körbefotóztuk a népszerű, többfunkciós játszóparkot, hogy megmutassuk, hogyan érzik magukat a világ legkeményebb játszótérkritikusai (a gyerekek), és hogy miért van nagy szükség a szavazatodra.

Takarítsuk ki együtt Budapest legszebb iskoláját!

Hogy ne csak a legszebb legyen, hanem a legtisztább is. A Ward Mária épületét ugyanis nem kíméli a belvárosi szennyezés.

Környezetbarát megoldások ronda falakra

Lehet a telek előző tulajdonosától örökölt kerítés, öreg ház- vagy garázsfal, az alábbi trükkökkel új életet lehelhetünk beléjük.

A világ 5 legkoszosabb és legtisztább városa

Nyomornegyedek, szemét és szennyezett levegő jellemzik a világ legmocskosabb városait, tiszta víz, megújuló energia és kiváló közbiztonság a legtisztábbakat. Összeszedtük, hova érdemes elutazni, és mit érdemes inkább kihagyni.

Szavazz Te is!

Szavazz, melyik legyen a Cif Ragyogjon Magyarország! Programjának újabb nyertese!

szavazok

Közterek a világban

Összegyűjtöttük a nőkről elnevezett leghíresebb tereket

A nemzet csalogánya, a nemzet tragikája, az egyik első magyar politikusnő, egy Habsburg főhercegnő, mindenki Sisije és a leghíresebb magyar szent: ők azok a nők, akikről teret neveztek el Budapesten.

Rá sem ismerni a megtisztított Király utcára!

Te felismered? Kollégánk nagyon sokat dolgozott rajta, hogy így nézzen ki.

Egy kis közterület-takarítás, és te lehetsz az Instagram sztárja!

A különféle internetes kihívások általában a viccelődésről, esetleg a botránykeltésről szólnak, idén azonban szerencsére egy olyan mozgalom is útjára indult, amelyet egységesen mindenki pozitívan ítél meg.

10 varázslatos közterület, amely a filmeknek köszönhetően vált világhírűvé

Ha egy sikerfilm felismerhető helyszíneken játszódik, könnyen hozhat magával turistákat. Az igazán nagy sikerfilmek forgatási helyszínei pedig még évtizedekkel később is vonzzák a látogatókat, akik szeretnék személyesen is átélni a filmes helyszínek mozivarázslatát.

7 tipp társasházak takarítására: így lehet tiszta az egész ház rövid idő alatt

Kis társasházban élsz, és nektek, lakóknak kell megoldani a takarítást? Nem kell az egész napot takarítással töltenetek: ha megszervezitek a takarítást, felosztjátok a teendőket, néhány óra alatt ragyoghat a lépcsőház, és a közös kiskert is rendezett lesz.

Közösségi terek nélkül nincs élhető város

Jan Gehl neves dán sztárépítész szerint a 60-as évektől kezdve az autók vették át az uralmat a városokban, és mintha azóta a várostervezők célja az lenne, hogy az autókat tegyék boldoggá, ahelyett, hogy az ott élő emberekre figyelnének.