Ragyogáskommandó
Szponzorált tartalom

7 tipp társasházak takarítására: így lehet tiszta az egész ház rövid idő alatt

Kis társasházban élsz, és nektek, lakóknak kell megoldani a takarítást? Nem kell az egész napot takarítással töltenetek: ha megszervezitek a takarítást, felosztjátok a teendőket, néhány óra alatt ragyoghat a lépcsőház, és a közös kiskert is rendezett lesz.

Tiszta udvar, rendes ház – emlékszel a kis táblára, amit anno büszkén tettek ki a házakra? Így tehettek közösen azért, hogy szép és tiszta környezetben éljetek.

Készítsetek beosztást

Azt gondolod, magától értetődik, hogy mindenki kiveszi a részét a lépcsőház, és a kiskert rendben tartásából? A gyakorlat sokszor mást igazol, és a takarítás, amit rövid idő alatt közösen is elvégezhetnétek, sokszor egy-két lakó nyakába szakad. Üljetek le közösen a lakókkal, és készítsetek beosztást a takarításra, amit függesszetek ki a faliújságra. Így nyomon követhető lesz, hogy ki a heti felelős a takarításban.

Lépcsőház fertőtlenítése

A lépcsőházat és a lift padlózatát jó, ha minden nap, de legalább minden másnap felmossátok, így akkor is tisztaság érzeted lesz, ha nem végeztek nagyobb takarítást minden héten. A heti felelős mosson fel antibakteriális hatású tisztítószeres vízzel még kora reggel, így amire elindulnak a lakók, felszárad a lépcsőház. A rendszeres fertőtlenítés különösen fontos, ha gyerekek is élnek a házban.

Rozsdamentesítés

Fújjátok le rozsdaoldóval a berozsdásodott kilincseket, zsanérokat, korlátokat, hagyjátok hatni a szert, majd töröljétek át száraz ronggyal a felületeket. A kovácsoltvas kerti bútorokat se hagyjátok ki, hiszen, ha eső éri, könnyen berozsdásodhatnak az asztalok, a székek és a padok. A kert is rendezettebb látványt kelt, ha a kerti bútorokat is ápoljátok.

Ablakpucolás

Évente kétszer-háromszor az ablakokat és az üvegfelületeket is jó, ha megtisztítjátok. Ha takarítás közben a környezetedet is szeretnéd óvni, akkor használj ecetet, ami az egyik legjobb természetes zsíroldó, és az ablakokat is ragyogóvá teszi. Ha túl erősnek tartod a szagát, akkor válassz ecet koncentrátumot tartalmazó ablaktisztítót!

Vízköves járólap tisztítása

Ha van olyan része a társasháznak, ami járólapos, de nincs felette tető, biztos, hogy vízköves, ha nem takarítjátok minden egyes nap. A nagytakarítás során ezekről a területekről se feledkezzetek meg, használjatok vízkőoldót, permetezzétek a vízköves részekre, hagyjátok állni 30 percet, majd mossátok fel a padlót. 

Kerti grill zsírtalanítása

Ha van közös kertetek, ahol grillsütő is van, arról se felejtkezzetek meg! Tisztítsátok meg a rácsokat az odaégett ételmaradéktól, és a zsírlerakódástól. Már egy sütés után is szükség lehet egy alapos tisztításra, pláne, ha többen használjátok egymás után a sütőt. Használjatok szórófejes zsíroldót, majd tiszta vízzel alaposan öblítsétek le a megtisztított felületet.

Műanyag bútorok tisztítása

A műanyag bútorokat is újjá varázsolhatjátok egy kevés tisztítószerrel. Főleg a fehér kinti bútorok hajlamosak elszíneződni, de nem kell takargatni, vagy lecserélni őket: elég, ha olyan szert használtok, ami ecetet is tartalmaz, ugyanis az ecet nemcsak az üvegfelületek tisztítására való, a műanyagról is képes eltávolítani a szennyeződéseket.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top