Shine

Törpesarkak és plasztikmánia – cipőtrendek a tavaszra

Egyszerre lehetünk Hamupipőkék és kozmopolita street stylerek, ha bővítjük cipőgyűjteményünket pár látványos darabbal, a tavaszi trendek között pedig jó pár ajánlást találhatunk rá, hogyan is érdemes ezt csinálni.

Designer edzőcipők

Oldschool változatok és a lazaság jegyében graffitizhető csodák egyaránt divatosnak számítanak, amelyek, úgy tűnik, annál menőbbek, minél otrombábban néznek ki. Van, ahol futurisztikus vonalvezetésekkel játszadoztak (Louis Vuitton), máshol amolyan fehér vászonként értelmezték a lábbeliket (Off/White), amelyeket aztán leendő tulajdonosa alakíthat tovább kedvére.

Megnézem
Összes kép (8)

Diszkóláz bokától lefelé

A csillogó ruhák markáns trendet képviselnek idén, a ragyogó textúrákból pedig jutott a lábbelikre is. Számos tervező társította klasszikus, stiletto fazonnal az ezüstös tündöklést (Galtiscopio), eredményül pedig igazi, modern kori hercegnőknek való darabok születtek (Valentino). A csillogó cipellőket hétköznap is nyugodtan viselhetjük, nem kell alkalmi lábbeliként tekinteni rájuk, egy egyszerűbb farmeres szerelésnek például valódi ékkövei lehetnek.

Megnézem
Összes kép (8)

Törpesarkak mindenütt

2018 balerinái a törpesarkú cipők lesznek. A picike, hegyes sarkak rákerültek a tavaszi cipőkre és a nyári szandálokra is, leginkább mégis az elöl zárt, hegyes orrú szandálcipőkkel mutat jól ez a fazon (Prada). Aki pedig fokozni akarja a látványt, egy díszes pamut- vagy nejlonzoknival könnyedén megteheti, azok ugyanis még mindig nem koptak ki a tervezői ajánlások közül akár magas sarkú félcipőről, akár szandálokról van szó.

Megnézem
Összes kép (7)

Plasztik

Az egész divatvilág állva tapsolt, mikor Karl Lagerfeld vezénylésével bevonultak az átlátszó plasztikcipők az idei tavaszba. Az, hogy a legkevésbé sem praktikus viseletek, úgy tűnik, senkit nem érdekel, pedig nehéz elképzelni, hogy a hétköznapi életben miként lehet kényelmesen és ízlésesen viselni egy átlátszó műanyag csizmát (Chanel). A trendhez azonban számos, jóval hordhatóbb darab is tartozik, amelyek esetén csak kisebb sávokat dobtak fel átlátszó betétekkel (Valentino), vagy a sarkakat készítették el plasztikból (Salvatore Ferragamo) – ez utóbbi pedig nagyon dögös tud lenni.

Megnézem
Összes kép (9)

 

Westernatás

A karakteres, hegyes orrú cipők, a jellegzetes, hímzésszerű minták és az enyhén visszavágott tömbsarok külön-külön és együttesen is népszerűek. Választhatunk hűvösebb napokra ilyen stílusú csizmákat is (Versace), de szandálcipőkre (Maison Margiela), félcipőkre (Chloe) is remek ajánlásokat láthattunk. Aki pedig szereti a kényelmes, de semmiképp sem snassz cipőket, egy westernstílusúval örök barátságot köthet. Miután pedig a trend időről időre visszatér, nem kidobott pénzt egy szebb darabot választani belőle.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top