Shine

Indiai tervezőtől lopott a Dior

A luxusdivatháznak ráadásul nem is ez az egyetlen ilyen jellegű ügye mostanában...

Egy indiai dizájner, Orijit Sen évekkel ezelőtt tervezte azt a meglehetősen jellegzetes mintát, melyhez igencsak hasonló bukkant fel a Dior divatház idei Cruise kollekciójában. 

Sen 1991-ban alapította a People Tree márkát a feleségével Új-Delhiben. Kézzel készített ruhákat és kiegészítőket árulnak. A szóban forgó mintával készült holmik a legnépszerűbb termékeik közé tartoznak. A Diorral sosem dolgoztak együtt, és a divatház engedélyt sem kért tőlük a minta felhasználásához.

Diet Prada ™ (@diet_prada) által megosztott bejegyzés,

A tervező nem hagyta annyiban a dolgot, bírósághoz fordult szerzői jogok megsértése miatt. Végül megállapodott a divatházzal, és bár ennek részleteit nem tárta a nyilvánosság elé, annyit azért elárult, hogy a kapott kártérítés összegéből felszerelt stúdiót tudtak létesíteni indiai művészek számára.

A Diornak ráadásul nem is ez volt az egyetlen ilyen ügye az elmúlt időszakban. A tavalyi pre-fall kollekciójukban ugyanis egy olyan mellény szerepelt, amely igen egyértelmű koppintása a belényesi népviselet egyik jellegzetes darabjának, egy díszes mellénynek.

A dizájn felhasználásához ebben az esetben sem kértek engedélyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top