Shine

40 ezer forintos szívószállal menti meg a Földet a luxusmárka

Így is lehet zöldebben élni.

A műanyag szívószálak már jó ideje felkerültek a környezettudatosság feketelistájára mint ötpercnyi iszogatásunk örökké megmaradó emlékei. Nem véletlen, hogy azoknak a betiltásra kerülő, egyszer használatos műanyagok között szerepelnek, amelyeknek mostanra már megvannak a komposztálható, vagy legalább többször használatos, környezetbarátabb változatai.

Nem mindenki akarja azonban holmi közönséges bambuszszállal szürcsölgetni a koktélját, a Diornál pedig ráéreztek a tátongó piaci résre, így megtervezték fenntartható, kézzel fújt üvegből készült luxusszívószálaikat, potom 40 ezer forintért csomagját. A hatdarabos szett minden szívószálát aranyozott minta díszíti, és díszdobozba csomagolva érkezik gazdájához. Józan ész és értelem ide vagy oda, szinte biztos, hogy sikertermék lesz, hisz tipikus példája azoknak az apróságoknak, amelyek sokak számára a luxus megkaparintható alját jelentik.

luxus szívószál fenntarthatóság jegyében Dior

Üvegből készült luxusszívószálak a Diortól (Fotó: Dior webshop)

A szívószálhoz hasonló kis semmiségek, mint a kulcstartók, pénzcsipeszek vagy méregdrága plüssjátékok iránt ugyanis óriási a kereslet. Hasonlóan a divatházak parfümjeihez és sminktermékeihez, ezek jelentik a belépő szintet a tehetős középréteg divatérzékeny tagjai számára, akik nem sajnálják a pénzt a túlárazott kiegészítőkre elkölteni, hiszen ezek megléte borítékolhatóan bizonyítja, tulajdonosának van mit a tejbe aprítania.

Az ár-érték arányt és hasonló racionális szempontokat kár is mérlegelni a szívószálak esetén, helyette inkább csak reméljük, hogy a boldog tulajdonosok valóban lemondanak majd jó pár műanyag szívószálról, hogy helyettük a luxi, arannyal futtatott változatot használják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top