Shine

Liz Hurley 25 év után ismét felvette a ruhát, ami híressé tette

A gemkapcsos ruhának köszönhetően vált Hugh Grant barátnőjéből Elizabeth Hurley, a szexistennő.

1994-et írtak, mikor Hugh Grant megjelent a Négy esküvő és egy temetés londoni premierjén, és valószínűleg ő maga sem gondolta volna, hogy az est nem miatta vagy filmje miatt lesz emlékezetes, hanem a barátnője lesz az, aki ellopja a show-t. Elizabeth Hurley azt megelőzően finoman szólva sem számított világsztárnak, jobbára csak mint Grant barátnőjét ismerték, mindez azonban pillanatok alatt gyökeresen megváltozott.

Minderről – anélkül, hogy tudta volna –, Gianni Versace gondoskodott, ő tervezte ugyanis azt a fekete, merészen felsliccelt és mélyen dekoltált ruhát, melyet, úgy tűnt, csak néhány hatalmas, arany gemkapocs ment meg attól, hogy lehulljon Hurley testéről.

Elizabeth Hurley és Hugh Grant 1994-ben

Elizabeth Hurley és Hugh Grant a Négy esküvő és egy temetés mozifilm londoni premierje után, 1994-ben (Fotó: Dave Benett / Hulton Archive / Getty Images)

„Egyáltalán nem voltam felkészülve arra, ami aznap este történt.” – mondta el a színésznő egy interjúban, melynek részletei a Harper’s Bazaar oldalán is olvashatók. „Sürgősen szükségem volt egy ruhára, amit Hugh premierjére felvehettem, de azokban az időkben nem nagyon értettem a divathoz.” Hurley egy PR-ügynökségen keresztül jutott a ruhához, amire így emlékezett vissza: „Emlékszem, egy irodába kellett elmennem érte, ahol szó szerint úgy halászták elő a ruhát egy fehér nejlonszatyorból. Hazavittem és megcsináltam a hajamat, a sminkemet, miközben Hugh-val a a pici, egyszobás lakásunk tükréért harcoltunk, ami még csak állótükör sem volt.”

Miután a kamerák minden szögből megörökítették a színésznőt és a látottaktól széles körben leesett mindenki álla, turbó sebességre kapcsolt a karrierje is. Egy éven belül szépségnagykövetévé választotta az Estée Lauder márka, és a Versace divatház is máig tartó, jó kapcsolatot épített ki vele. Igaz, átütő sikert mint színésznő nem ért el, azért a hírnévnek hála, jó pár mozifilmben és tévésorozatban kapott dollármilliókat érő szerepeket, és rég kibújt a kezdeti skatulyából, mikor még mindenki csak úgy ismerte, hogy Hugh Grant barátnője.

Most, 25 év után egy Harper’s Bazaar-fotózás alkalmával elevenítették fel a divattörténeti pillanatot, amikor a színésznő azt az eredetire megszólalásig hasonlító, gemkapcsos Versace-ruhát vette fel, amely a divatház 2019-es pre-fall kollekciójában szerepelt. Donatella Versace, úgy tűnik, jól ráérzett, miként érdemes nosztalgikus húrokat pengetni a divat világában. Alig pár hete történt, hogy Jennifer Lopez a Milánói Divathét legemlékezetesebb pillanatával ajándékozta meg a Versace-show közönségét, mikor újra felvette a húsz éve viselt trópusi mintás ruháját, mely legalább akkora durranás volt, mint a kilencvenes évek elején Hurley fekete estélyije.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top