Top 5 frizuratrend az őszi-téli szezonra

frizuratrend-hajekszer-
Fonatok, zselék és szépséges kiegészítők várnak ránk.

Általánosságban véve szezonok óta a laza, természetes frizurák a legnépszerűbbek, az őszi-téli hajtrendeket látva azonban úgy tűnik, mégis szeretünk belevinni némi játékosságot, csipetnyi glamúrt. A gyönyörködtető változatosság mint alaptétel a kifutókon és az utcai divatban is megjelent, nem számít, hogy göndör vagy szögegyenes a hajunk, különlegességét tucatnyi módon fokozhatjuk az ajánlások szerint.  

Furfangos fonatok

A Trónok harca sorozat nem múlt el nyomtalanul, a világ veszettül odavan a komplikáltan gyönyörű fonatokért – és úgy egyáltalán mindenféle fonatért, ami csak létezik. Hiába a kényelemközpontú életmód és a laza frizurák utáni vágyakozás, ha hosszú hajunk van, előbb-utóbb ránk jön a késztetés, hogy fonatokba szelídítsük tincseinket. A Pinteresten a hajfonást tanító videók iránt 4004 (!) százalékkal ugrott meg az érdeklődés az elmúlt időszakban, érdemes hát nekünk is fontolóra vennünk, mit enged meg kézügyességünk.

frizuratrend hajfonat
Megnézem
Összes kép (5)

Simított copf

Hátrasimított haj, copfba kötött tincsek. Amilyen egyszerű, olyan népszerű a lófarok, amit pozicionálhatunk kislányosan magasra, de az is divatos, ha a tarkónknál fogjuk össze a hajunkat – persze csak szigorúan azután, hogy szép simára fésültük, és amennyire lehet, kiegyenesítettük. Ha cifrázni akarjuk, körbetekerhetünk egy tincset a hajgumin, vagy díszíthetjük csattal, hogy ne látszódjon, de valójában semmi gond nincs azzal sem, ha látható, mi tartja össze a frizuránkat. Némi hajlakkal azért nem árt rögzíteni az eredményt, hogy a babahajak se szálljanak szerteszét.

Megnézem
Összes kép (5)

Alkalmi zselé

A csillogóra zselézett és művészien felépített frizurák több divatház kifutóján is feltűntek,  J. W. Anderson, a Maison Margiela és a Fendi lányai is ilyen hajakat kaptak a fodrászoktól. Igaz, a húszas évek Marcell-hullámait idéző íveket, éles választékokat, „lenyalt” tincseket jobbára csak alkalmi frizuraként tudjuk elképzelni, de annak mindenképp tökéletesek, ha egyedi kreációra vágyunk. Ne spóroljunk a zselével, frizuránkat ugyanis ez esetben az utolsó hajszálig irányba kell fésülni. Hosszú hajúaknak a Roberto Cavalli és a Salvatore Ferragamo divatházak modelljei adhatnak jó ötletet arra, miként érdemes elkészíteni olyan frizurákat, melyeknél a hajtőtől a hajhossz feléig látványosan hátrazselézzük, majd hagyjuk leomlani a tincseket a hátunkra.

Megnézem
Összes kép (5)

Hajékszerek a maximumon

Nincs az a mennyiség, ami sok lenne a strasszokkal és gyöngyökkel kirakott csatokból, oly népszerűek. Többet beszerezni belőlük amiatt is érdemes, mert minél díszesebb a hajunk, annál jobb – már ha a stílusunkhoz passzol a látványos hajdekor. Csatoljuk el egyik oldalra a hajunkat, díszítsük a copfunkat (Chanel), vagy ékszerezzük fel laza kontyunkat, ha pedig mindez nem elég, kipróbálhatjuk a láncokkal és gyöngysorokkal ékesített frizuratípusokat is. Talán mondani sem kell, karakteres ékszereket ilyen frizura mellett szinte felesleges viselni, sőt fülbevalóstul el is hagyhatjuk őket: a csatok elsőrangú kiegészítők lesznek. 

Megnézem
Összes kép (6)

Tincsek

Nincs vész, ha a copfos trend túl szabályosnak hatott: az arcunkba hulló tincsek is tetszetősek a sztárfodrászok szerint. Ilyen frizurákat láthattunk a Versace kifutóján is, de az Instagram is csodás forrásként szolgálhat a témában. Csak egy kicsit zilált lófarkas frizura, hajfonat vagy laza konty kell hozzá, a lényeg, hogy ne gondoljuk túl a dolgot, hiszen, mint azt a cikk elején is írtam,

a természetes frizurák számítanak a legnépszerűbb hajviseletnek.

Megnézem
Összes kép (5)