Shine

Nem akármilyen sportcipők jönnek divatba

A nagypapasportcipő kismiska ehhez képest.

A sportcipők nem csak mindennapjaink alapdarabjaivá váltak, de formabontó divatkellékekké is, amelyekből a „holdjáró” fazonok és a robusztus, több színben parádézó darabok egyaránt divatosak. Önkifejezésünk első számú tárgyává lettek, még a kézitáskákat is letaszítva a trónról, most pedig úgy tűnik, megvan az irány, merrefelé tart a dizájn 2020-ban.

A különc fazonok legújabb generációját nem más, mint Kim Kardashian prezentálta a minap, aki pedig e név hallatán fújolni kezdene, ne tegye: a celebritás ugyanis férje, Kanye West Yeezy márkájának legújabb darabját viselte, amely brand határozott húzónévnek számít a sneakerrajongók körében is. (Fun fact: 2015-ben az Adidas Yeezy Boost a legkeresettebb típus volt, amiből a készletek percek alatt fogytak el, majd a lábbelik többszörös áron cseréltek gazdát az eBayen.) Lehet tehát nyugodtan utálni az asszonyságot, azért a cipőjére érdemes egy pillantást vetni, az ugyanis nem mindennapi fazon.

A finoman szólva is futurisztikus sneaker látszólag egy gumicipő (vagy szilikon?), amit mindenhol lyukak díszítenek (kell is, ha azt akarjuk, hogy szellőzzön benne a lábunk) és az Adidas Yeezy Foam Runners névre hallgat. Az újdonság valamikor a jövő év elején jelenik meg 75 dolláros áron, vagyis átszámítva nagyjából 25 ezer forintot kell majd kifizetni érte.

kanye west yeezy foam runner sneaker

Kanye West és tervezőtársa, Steven Smith az új Yeezy sneakerrel. (Photo by Brad Barket / Getty Images for Fast Company)

Hogy lesznek-e követői a cipőtrendnek? Könnyen lehet, a „csúnya cipők” divatja ugyanis nagyon topon van, a trendszetterek vezette divatérzékeny tömeg minden szezonban szomjazik a középszerűnek semmiképp sem mondható lábbelikért, a jövő tavasz pedig simán elhozhatja a futurisztikus trendet közénk. A félő inkább az, milyen középszerű hamisítványok jelennek majd meg a témában, nevetségesen gagyi utánérzéssel és csapnivaló talpkialakítással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top