Szabadidő

Csodás Horvátország, lélegzetelállító Thaiföld

Tegnapig úgy tûnt, nem akar kitavaszodni. De most már bizakodhatunk, lesz még nyár és lesz még nyaralás is. A kérdés csak az, hol? Sokan még biztosan nem tudják, csak annyit, hogy tenger lesz benne.




Tengerparti nyaraláshoz szeretnék ajánlani két, frissen megjelent útikönyvet, melyek a jól ismert Lonely Planet, eddig csak idegen nyelven olvasható kötetei alapján készültek.

Akik nem akarnak túl sokat utazni, hanem minél gyorsabban csobbanni akarnak a sós habokban, azok utazzanak Horvátországba az új Horvátország útikönyvvel.

Horvátország autóval vagy vonattal néhány óra alatt elérhető, de mihez kezdjünk a partvidéken? Maradjunk egy tengerparti városban vagy menjünk inkább egy szigetre, és ha igen, melyikre? Hol szálljunk, hogy – mondjuk így – ne fizessünk rá? Mit együnk, hogy ne kapjunk hasmenést? Fogyasztható-e a víz, és mérges-e a kígyó vagy a tengeri sün? Ez csak néhány fontos kérdés a sok száz közül, melyet a Lonely Planet alapján készült útikönyv megválaszol, amellett, hogy a modern turista igényeire, érdeklődésére fókuszálva bemutatja a legizgalmasabb üdülőhelyeket, a gazdag kultúrájú falvak, városok látnivalóit. Miben különbözik ez a könyv az angol eredetitől? Sokkal jobb. Pontosabb, történelmileg hitelesebb, a felesleges ballaszttól megszabadított.






Akik nem restek távolabbi vidékekre utazni, hogy fehérhomokos tengert, hajbókos pálmákat lássanak, vagy személyesen fényképezhessék le a világ legnagyobb virágát, a 80 cm átmérőjű rafléziát, vagy már voltak Horvátországban, azok utazzanak Thaiföldre.
A thaiok thaijul írnak és beszélnek, és, hidd el kedves utazó, hogy semmit nem értesz, és elveszett vagy, ha nincs egy jó útikönyv a bőröndödben, hátizsákodban, mely segít kiigazodni a Távol-Kelet vonzó káoszán. A szintén a Lonely Planet alapján készült Thaiföld – szigetek és tengerpartok minden szigetet és partszakaszt számba vesz, ahol fürdeni, búvárkodni lehet, még a lakatlan szigeteket is, sőt azzal kapcsolatban is ad nagyon megbízható információt, hogyan jutsz oda. Még térképeket, menetrendeket, különböző brossúrákat sem kell magaddal vinned, hiszen mindent megtalálsz egyetlen kötetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top