Szabadidő

Trója – filmajánló

Keresd a nõt! – tartja az okos mondás, és ki ne tudná jobban, mint mi, lányok és asszonyok, hogy ez bizony így igaz. Mint erre eheti kitárgyalandó mozink is rávilágít, ez már az ókorban sem volt másképpen.







Kattints a képre!
Végül is, ki más is állhatna egy nemzeteket felforgató háború hátterében, mint egy ellenállhatatlan bombázó, akit esetünkben a Szép Heléna névre hallgat?

Bár a Trója c. amerikai szuperprodukció egy kötelező irodalmi olvasmány, az Iliász alapján született, ez a tény senkit ne riasszon el attól, hogy elzarándokoljon a mozikba, és megnézze a filmet – az alkotás egyáltalán nem tankönyvízű, iskolaszagú, amolyan „nézzük meg már, ha nincs energiánk elolvasni” típusú film.

Bizonyos értelemben persze praktikus energia-befektetés – ha a középiskolában a vaskos kötet elolvasása helyett inkább a bulizást választottuk, most gyorstalpalón pótolhatjuk műveltségünk hiányosságait, köszönhetően az európai származású rendezőnek, aki következetes alapossággal adaptálta a hőseposzt.

Ha valamikor szerettétek az Egri csillagok c. magyar kalandfilmet, a Tróját is kedvelni fogjátok – sok-sok ármány, nagy-nagy szerelem, látványos csatajelenetek, gyönyörű görög tájak, a mindig kék Égei-tenger, no meg persze szebbnél-szebb színészek, akiken jólesőn legeltethetjük a szemünket. Hiszen, mi is van szebb annál, mint két egymásnak feszülő tökéletes férfitest, aprócska tunikában?

Itt van mindjárt a görögök rebellise, Akhilleusz, akit Brad Pitt alakít – mit mondjak, erős erotikus jelenléttel -, aztán a trójaiak oldalán Hektor, akit Eric Bana formál meg markáns férfiassággal. Ebben a filmben bizony szép számmal vonulnak fel a görögök és a trójaiak oldalán a Heléna kedvéért halni kész karakán, bátor és rendkívül maszkulin férfiak, nem igazán ajánlhatom hát a filmet első randevúra, még megsínylené lovagunk az összehasonlítást. Barátnőkkel azonban kifejezetten élvezetes időtöltés a Trója, persze csak akkor, ha fel vagyunk készülve arra, hogy a happy end elmarad.






Hős férfiak hőstettein azonban izgulhatunk, hősi halálán nőiesen könnyezhetünk, és elábrándozhatunk egy olyan időszakról, amikor a pasik még képesek voltak harcba menni a két szép szemünkért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top