Szabadidő

Varázslatos Marokkó

Lépteinket a távoli, és mégis oly közeli Kelet felé vesszük. Szubjektív beszámoló néhány mesés helyrõl, amelyeket korábban csak a filmvászonról ismerhettél. Vagy éppen az álmaidból…





Marokkó – a végletek országa

Marokkóba könnyedén eljuthat az ember: egy kiadós kompozás Gibraltárból, és máris a fekete földrész talaján állhatunk. Itt aztán van minden, amit csak el tudunk képzelni – vásári forgatag, amúgy arabosan, csodálatos tenger és elképesztő hegységek. Nyüzsgő nagyváros és csendes kis halászfalvak, apró hegyi települések. Amit mindenképpen érdemes megnézni, az a bazári forgatag Marrakeshben. S ha már itt járunk, akkor a számtalan kávéház és teázó egyikének teraszán kötelező leülni egy feketére vagy egy teára, s csak nézni a járókelőket.

A nők persze számíthatnak arra, hogy rengeteg ajánlatot kapnak (szőkék előnyben!), de ez az itteni élet része. Fogadjuk el és minden barátságosabbnak tűnik majd! Akik a természetet kedvelik, azoknak feltétlenül ajánlott az Atlasz-hegység meglátogatása, ahol a klasszikus túráktól kezdve a síelésig mindenki kedvére válogathat.

S persze ott van Casablanca, ahol a Központi piac környékén rengeteg étterem és kávézó várja az éhes utazót. Ne féljünk kipróbálni a helyi étkeket. Biztos támpont, ha olyan helyet nézünk ki, amelyikben sokan vannak és a helyiek sem kerülik el. A félősebbeknek persze ajánlott a széntabletta (de jómagam a helyi aludttej vagy joghurt áldásos tisztító hatásában hiszek…)





Ingrid Bergmant ne keressük, legfeljebb a Casablanca Barban, ahol naponta 5-8 között Happy Hour-ral kedveskednek a vendégeknek, miközben a Casablanca című filmet nézhetik nagyképernyőn, ám hang nélkül…

Tipp: Fontos tudni, hogy egyes vendéglátó helyeken a nők/lányok esetleg kellemetlenül érezhetik magukat – ne feledjük, alapvetően patriarchális társadalomról van szó – , egy jóképű (pasi) útitárs azoban enyhíthet ezen a problémán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top